Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομόλογα 5 δισ. δολ. εκδίδει η Apple

Δυνατό χρηματο-τεχνολογικό deal, με αποδόσεις βελτιωμένες έως 135 μονάδες βάσης. Δανειστικός πυρετός στις ΗΠΑ, που θα φτάσει έως τα $35 δισ. αυτή την εβδομάδα, ενόψει των στοιχείων του πληθωρισμού. Προηγήθηκε αντίστοιχη κίνηση της Meta.

Ομόλογα 5 δισ. δολ. εκδίδει η Apple

Η Apple πουλά χρέος στην αγορά ομολόγων των αμερικανικών blue-chip, σ' έναν δανειστικό πυρετό με στόχο να συγκεντρωθούν μετρητά πριν δημοσιοποιηθούν οι βασικές μετρήσεις για τον πληθωρισμό τις επόμενες μέρες.

Το deal των 5 δισ. δολαρίων αναμένεται να περιλαμβάνει έως πέντε μέρη, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg. Το μεγαλύτερο τμήμα της, ένα 30ετές ομόλογο, θα μπορούσε να έχει απόδοση 135 μονάδων βάσης έναντι συγκρίσιμων ομολόγων, πρόσθεσε η πηγή.

Η συμφωνία «θα γίνει ιδιαίτερα αποδεκτή από την αγορά», επειδή «υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση για σταθερό εισόδημα υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Rob Waldner, επικεφαλής μακροοικονομικών ερευνών στην Invesco.

Dealers που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg αναμένουν πωλήσεις εταιρικών ομολόγων υψηλής διαβάθμισης στις ΗΠΑ ύψους 30 έως 35 δισ. δολ. αυτή την εβδομάδα, καθώς οι αγορές εταιρικού χρέους δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης. Η εν λόγω πώληση θα είναι η πρώτη για την Apple μετά την αντίστοιχη κίνηση του Αυγούστου, ύψους 5,5 δισ. δολ., για τη χρηματοδότηση επαναγορών και μερισμάτων.

Μέχρι και 15 δανειολήπτες θα μπορούσαν να εμφανιστούν για να πουλήσουν χρέος τη Δευτέρα, εκτιμά το Bloomberg, επιδιώκοντας να κλειδώσουν τη χρηματοδότηση πριν από τη δημοσίευση των δεδομένων του δείκτη τιμών καταναλωτή και του δείκτη τιμών παραγωγού που αναμένεται Τετάρτη και Πέμπτη αντίστοιχα.

Τα έσοδα από την πώληση ομολόγων της Apple θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, όπως επαναγορές μετοχών, πληρωμές μερισμάτων, κεφάλαιο κίνησης, κεφαλαιουχικές δαπάνες, εξαγορές και αποπληρωμή χρέους, σύμφωνα με την πηγή.

Η Apple είναι ο δεύτερος εκδότης τεχνολογίας υψηλής κεφαλαιοποίησης που πουλά ομόλογα μετά την αναφορά κερδών. Η Meta, μητρική του Facebook, συγκέντρωσε 8,5 δισ. δολάρια στη δεύτερη πώληση ομολόγων της, την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v