Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Γίνεται πραγματικός πόλεμος κατά της Ρωσίας

(vid) Η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει τη χώρα μας, είπε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του για την επέτειο νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο.

Πούτιν: Γίνεται πραγματικός πόλεμος κατά της Ρωσίας

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι διεξάγεται και πάλι ένας «πραγματικός πόλεμος» εναντίον της Ρωσίας.

Οπως σημειώνει το Reuters, επικαλέστηκε τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, λέγοντας ότι η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει τη χώρα του.

Σε ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης της Ρωσίας, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θέλει να δει ένα ειρηνικό μέλλον και ότι ολόκληρη η χώρα βρίσκεται πίσω από αυτό που η Ρωσία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση έχει ξεχάσει τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Λίγο νωρίτερα ξεκίνησε στη Μόσχα η παρέλαση χιλιάδων στρατιωτών υπό το βλέμμα του Πούτιν αλλά και άλλων μελών της ρωσικής πολιτικής ελίτ, κατά τη σημερινή επέτειο που γιορτάζεται η νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ρωσικοί πύραυλοι κρουζ εξερράγησαν στον αέρα πάνω από το Κίεβο σήμερα Τρίτη την ώρα που τανκς και στρατιώτες συγκεντρώνονταν στην Κόκκινη Πλατεία για τη στρατιωτική παρέλαση.

Η Ουκρανία ενημέρωσε ότι η αεράμυνα της κατέρριψε 23 από τους 25 πυραύλους, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν κυρίως στην πρωτεύουσα Κίεβο και δεν υπήρξαν απώλειες. Ήταν η δεύτερη διαδοχική νύχτα μεγάλων ρωσικών αεροπορικών επιδρομών και η πέμπτη μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v