Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανηφορίζουν τα CDS της Credit Suisse, ενεργοποίησή τους βλέπουν τα hedge funds

Αυτή την εβδομάδα τα swaps είχαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τότε που η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse τον Μάρτιο.

Ανηφορίζουν τα CDS της Credit Suisse, ενεργοποίησή τους βλέπουν τα hedge funds

Μια κατηγορία μη ρευστοποιήσιμων swaps που ασφαλίζουν το χρέος της Credit Suisse Group έχει «ξαναζωντανέψει», καθώς ορισμένα hedge funds δείχνουν ότι αναμένεται να ενεργοποιηθούν.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, funds, συμπεριλαμβανομένων των FourSixThree Capital και Diameter Capital Partners, αγόρασαν swaps που ασφαλίζουν ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης της Credit Suisse, θεωρώντας ότι η αμφιλεγόμενη διαγραφή των τίτλων AT1 της ελβετικής τράπεζας μπορεί να τα ενεργοποιήσει, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. 

Αυτή την εβδομάδα τα swaps είχαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τότε που η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse, σε μια έκτακτη συμφωνία τον Μάρτιο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές ανάγκασαν τη διαγραφή περίπου 17 δισ. δολαρίων από τους λεγόμενους πρόσθετους τίτλους Tier 1. Τα swaps έχουν ενισχυθεί κατά 85 μονάδες βάσης στις 360 μονάδες βάσης, σύμφωνα με στοιχεία της CMAI.



 



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v