Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ChatGPT: Η τεχνητή νοημοσύνη μεταφέρεται και στο κινητό τηλέφωνο

Πρώτα σε iPhone, στη συνέχεια σε Android, πρώτα στις ΗΠΑ, στη συνέχεια και αλλού. Οι χρήστες θα μπορούν να διατυπώνουν ερωτήσεις και να παίρνουν απαντήσεις. Μέσω κριτικών στο app store θα «εκδημοκρατιστεί» η νέα τεχνολογία.

ChatGPT: Η τεχνητή νοημοσύνη μεταφέρεται και στο κινητό τηλέφωνο

Η OpenAI φέρνει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT για πρώτη φορά σε smartphone, κυκλοφορώντας μια έκδοση iPhone την Πέμπτη και υποσχόμενη αντίστοιχη υπηρεσία για συσκευές Android σύντομα.

Το λογισμικό, που παρέχεται δωρεάν, είναι πλέον διαθέσιμο στις ΗΠΑ για συσκευές iOS μέσω του App Store της Apple. Οι χρήστες θα μπορούν να πληκτρολογούν ερωτήσεις και να λαμβάνουν απαντήσεις από το chatbot, ενώ θα περιλαμβάνεται και αναγνώριση φωνής, ώστε να εκφράζουν τα ερωτήματά τους, σύμφωνα με ανάρτηση στο ιστολόγιο της καλιφορνέζικης startup. Ωστόσο, το bot θα απαντά μόνο γραπτώς. Η εφαρμογή συγχρονίζει επίσης συνομιλίες κειμένου σε διάφορες συσκευές.

Οι χρήστες που πληρώνουν τη συνδρομή ChatGPT Plus της OpenAI θα μπορούν επιπλέον να χρησιμοποιήσουν το πιο ισχυρό μοντέλο γλώσσας GPT-4 μέσω της εφαρμογής. Η OpenAI θα προσφέρει την εφαρμογή σε περισσότερες χώρες τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Από την κυκλοφορία του στα τέλη του περασμένου έτους, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πειραματιστεί με το ChatGPT και άλλα ρομπότ — όπως το Bard, που δημιουργήθηκε από την Google. Αυτό το νέο κύμα chatbots είναι χτισμένο πάνω στα LLM, μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που έχουν εκπαιδευτεί σε τεράστιους όγκους δεδομένων, ώστε να δημιουργούν «ανθρώπινες απαντήσεις» στις αναζητήσεις των χρηστών. 

Η κυκλοφορία της εφαρμογής iOS μπορεί να μεταφέρει το ChatGPT στα χέρια πολύ περισσότερων ανθρώπων, σε σχέση με την έκδοση που βασίζεται στον ιστό. Θα μπορούσε επίσης να υποβάλει την OpenAI πιο άμεσα στον έλεγχο των καταναλωτών, μέσω κριτικών που μπορούν να δημοσιεύουν οι χρήστες στο App Store για να τις δουν και άλλοι.

«Είμαστε πρόθυμοι να δούμε πώς χρησιμοποιείτε την εφαρμογή», ανέφερε η εταιρεία στην ανάρτησή της. «Καθώς συλλέγουμε τα σχόλια των χρηστών, δεσμευόμαστε για συνεχείς βελτιώσεις λειτουργιών και ασφάλειας για το ChatGPT».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v