Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G7: Θα στερήσουμε από τη Ρωσία όσα στηρίζουν την πολεμική της μηχανή

Οι νέες κυρώσεις βασίζονται σε προηγούμενα μέτρα. Στόχος είναι να μην έχει πρόσβαση σε τεχνολογία, βιομηχανικό εξοπλισμό και υπηρεσίες που τη βοηθούν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Στη συνεδρίαση δια ζώσης και ο Ζελένσκι.

G7: Θα στερήσουμε από τη Ρωσία όσα στηρίζουν την πολεμική της μηχανή

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά έχουν εισαγάγει μια σειρά μέτρων για να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία καθώς η εισβολή της στην Ουκρανία συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο.

Oπως σημειώνει το CNBC, βρίσκονται στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας για τριήμερη συνάντηση, όπου θα συζητήσουν για το διεθνές εμπόριο και την ασφάλεια καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα μάχονται για επιρροή σε έναν πολυπολικό κόσμο, εν μέσω ανησυχιών για αποσύνδεσή τους και καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

«Θα στερήσουμε από τη Ρωσία την τεχνολογία των χωρών της G-7, τον βιομηχανικό εξοπλισμό και τις υπηρεσίες που υποστηρίζουν την πολεμική της μηχανή», ανέφερε η ομάδα σε δήλωση που δόθηκε σήμερα Παρασκευή.

Οι πρόσφατα ανακοινωθείσες κυρώσεις βασίζονται σε προηγούμενα μέτρα και θα διευρυνθούν για να «διασφαλίσουν ότι οι εξαγωγές όλων των ειδών που είναι κρίσιμα για την επιθετικότητα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιεί η Ρωσία στο πεδίο της μάχης, περιορίζονται σε όλες τις δικαιοδοσίες μας, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών βιομηχανικών μηχανημάτων, εργαλείων και άλλης τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η Ρωσία για την ανοικοδόμηση της πολεμικής της μηχανής», ανέφερε η G-7 στην ανακοίνωσή της.

Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είχε προεπισκόπηση των μέτρων νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να εισαγάγει μέτρα για την «οικονομική απομόνωση» της Ρωσίας, για να αποδυναμώσει την ικανότητά της για πόλεμο.

«Θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τους ελέγχους των εξαγωγών για να καταστήσουμε ακόμη πιο δύσκολο για τη Ρωσία να διατηρήσει τη πολεμική της μηχανή», είπε ο ανώτερος αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι η δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης «να συνεχίσει να σφίγγει τα λουριά στη Ρωσία παραμένει τόσο ισχυρή όσο πέρυσι».

Οι περιορισμοί ανακοινώθηκαν καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται στην Ιαπωνία για να παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G-7.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v