Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tα hedge funds φορτώνουν στο ChatGPT τη... χαμαλοδουλειά

Τα νέα εργαλεία γενετικής τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούνται ήδη από hedge funds χωρίς να έχουν οδηγήσει ακόμα σε ανατροπή των δεδομένων όσον αφορά τις επενδυτικές τους μεθόδους.

Tα hedge funds φορτώνουν στο ChatGPT τη... χαμαλοδουλειά

O ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη έχει τροφοδοτήσει ράλι στις τεχνολογικές μετοχές καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή καινοτομίας. 

Ωστόσο, για τους διαχειριστές ενεργητικού που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αποκτήσουν επενδυτικό πλεονέκτημα, η εποχή του ChatGPT φέρει μια πιο πεζή υπόσχεση: την αυτοματοποίηση της χαμαλοδουλειάς.

Σύμφωνα με τα hedge funds, η λεγόμενη γενετική τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλει ήδη στην επιτάχυνση των τετριμμένων εργασιών που συνήθως ανατίθενται στους νεότερους υπαλλήλους, από την ανασκόπηση ερευνών αγοράς έως τη σύνταξη κώδικα.

Τα chatbots θα μπορούσαν στο μέλλον να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και να παρέχουν πιο ικανοποιητική εργασία για τους ανθρώπους, πιθανώς περιορίζοντας τις θέσεις εργασίας. Αλλά είναι ακόμη νωρίς, τονίζει το Bloomberg.

To hedge fund Campbell πειραματίζεται εδώ και μήνες με τη χρήση της τεχνολογίας πίσω από το ChatGPT για τη σύνταξη κώδικα και την περίληψη κειμένων. Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει ανατρέψει τα δεδομένα όσον αφορά τις καθημερινές επενδυτικές μεθόδους.

«Είναι πολύ καλή για τη συμπλήρωση κώδικα, την επεξεργασία, την εύρεση σφαλμάτων και τη διόρθωση σφαλμάτων», δήλωσε ο Κέβιν Κόουλ, διευθύνων σύμβουλος της Campbell. «Το μοντέλο μας θα κρατούσε τους ανθρώπους στην εξίσωση – ένας βοηθός του ανθρώπου που θα βοηθούσε να κάνει τη δουλειά του πιο αποτελεσματική» πρόσθεσε.

Στη Man Group, ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds στον κόσμο, ο Ρομπ Φούρντακ ισχυρίζεται ότι το ChatGPT μπορεί να επιταχύνει τα πρώτα στάδια της έρευνας με την εξέταση μεγάλου όγκου ακαδημαϊκών άρθρων σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και τον εντοπισμό βασικών μοτίβων σε σειρές δεδομένων. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v