Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Ερχεται βουτιά στα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ, τι να αγοράσετε

«Αντίθετη» θέση από τον αμερικανικό οίκο που εκτιμά ότι ο S&P θα βουτήξει φέτος στις 3.900 μονάδες. Αιτία η πτώση των κερδών ανά μετοχή στη Wall Street. Ποιες επενδύσεις προτείνει τώρα.

Morgan Stanley: Ερχεται βουτιά στα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ, τι να αγοράσετε

Η Morgan Stanley αναμένει ότι μια ξαφνική υποχώρηση των εταιρικών κερδών θα φρενάρει το ράλι μετοχών στις ΗΠΑ, θέση που έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Αντίθετα, η επενδυτική τράπεζα είναι «ταύρος» για τις μετοχές της Ιαπωνίας, της Ταϊβάν και της Νότιας Κορέας και συνιστά μια θέση overweight σε κρατικά ομόλογα αναπτυγμένων αγορών, συμπεριλαμβανομένων των μακροπρόθεσμων treasuries και του δολαρίου.

Τα κέρδη ανά μετοχή για τον S&P 500 πρόκειται να μειωθούν κατά 16% φέτος, σύμφωνα με αναλυτές στρατηγικής με επικεφαλής τον Andrew Sheets. Αυτή είναι μια από τις πιο αρνητικές προβλέψεις μεταξύ αυτών που παρακολουθεί το Bloomberg και έρχεται σε αντίθεση με τις προβλέψεις για άνοδο της Goldman Sachs, η οποία αναμένει ήπια ανάπτυξη.

«Πιστεύουμε ότι ο καθοδικός κίνδυνος για τα κέρδη των ΗΠΑ είναι τώρα», έγραψαν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή. «Ενώ ένα επιδεινούμενο περιβάλλον ρευστότητας είναι πιθανό να ασκήσει πτωτική πίεση στις αποτιμήσεις των μετοχών τους επόμενους τρεις μήνες, βλέπουμε επίσης απογοήτευση στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) καθώς η αύξηση των εσόδων επιβραδύνεται και τα περιθώρια συρρικνώνονται περαιτέρω».

Η Morgan Stanley αναμένει ότι τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 θα ανέλθουν στα 185 δολάρια, σε σύγκριση με μια μέση πρόβλεψη για 206 δολάρια από τους αναλυτές. Η ομάδα του Sheets βλέπει το εύρος στις 3.900 μονάδες στο τέλος του έτους έναντι του κλεισίματος της Παρασκευής στις 4.282,37. Ο δείκτης αναφοράς βρίσκεται στα όρια της bull market μετά από ένα ράλι 19,7% από το χαμηλό του Οκτωβρίου, κερδίζοντας από τον ενθουσιασμό για μετοχές τεχνητής νοημοσύνης παρά τις αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve και τις ανησυχίες για πιθανή ύφεση.

Άλλες συστάσεις από τους αναλυτές στρατηγικής της τράπεζας περιλαμβάνουν αμυντικές μετοχές, ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας ανεπτυγμένων αγορών και για επενδυτές που διψούν για αποδόσεις μια προτίμηση για τίτλους additional tier-one (σ.σ. ένα είδος τραπεζικού χρέους μειωμένης εξασφάλισης) έναντι των ομολόγων υψηλής απόδοσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v