Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Νέοι συναγερμοί για βόμβα σε 18 αεροδρόμια

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των σχολικών διακοπών του φθινοπώρου, οι αερομεταφορές διαταράσσονται σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα.

Γαλλία: Νέοι συναγερμοί για βόμβα σε 18 αεροδρόμια

Δεκαοχτώ αεροδρόμια στις περιφέρειες της Γαλλίας έγιναν στόχος νέων ψεύτικων συναγερμών για βόμβα σήμερα το πρωί, δέκα από τα οποία εκκενώθηκαν, σύμφωνα με τις αρχές που υπόσχονται ότι οι "επιτήδειοι" που είναι οι δράστες των μηνυμάτων αυτών, θα τιμωρηθούν.

Από την Τετάρτη που άρχισε αυτό το κύμα απειλών, η λειτουργία των μεγάλων αεροδρομίων που εξυπηρετούν το Παρίσι, δηλαδή του Σαρλ-ντε-Γκολ και του Ορλί, δεν επηρεάστηκε.

"Βλέπουμε από την Τετάρτη μια αύξηση των συναγερμών για βόμβα, των ψεύτικων συναγερμών στα αεροδρόμιά μας. Και θέλω να το πω ξεκάθαρα, οι εξυπνάκηδες και οι φαρσέρ που επιδίδονται σε αυτού το είδους το παιχνίδι είναι στην πραγματικότητα πολύ ανόητοι, και μάλιστα πολύ επικίνδυνα άτομα", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των σχολικών διακοπών του φθινοπώρου, οι αερομεταφορές διαταράσσονται σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα.

Την Τετάρτη, 17 αεροδρόμια είχαν δεχθεί απειλές, εκ των οποίων 15 εκκενώθηκαν. Την Πέμπτη σε 25 αεροδρόμια σήμανε συναγερμός και μέτρα εκκένωσης ελήφθησαν σε 19 μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τον υπουργό.

Οι συναγερμοί σήμερα, μετά τα απειλητικά μηνύματα που εστάλησαν, "γενικά τελείωσαν την ώρα που μιλάμε", πρόσθεσε ο υπουργός αργά το απόγευμα.

"Όλοι αυτοί που σκέφτονται να κάνουν μια κακή φάρσα, να φοβίσουν, ας γνωρίζουν ότι αυτό είναι αδίκημα που τιμωρείται αυστηρότατα και βαρύτατα, ότι θα ταυτοποιηθούν και ο καθένας μεταξύ αυτών θα τιμωρηθεί. Κινδυνεύουν με δύο έως τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ", δήλωσε ο Μπον.

Ο υπουργός δεν ανέφερε τα ονόματα των αεροδρομίων στα οποία σήμανε συναγερμός σήμερα αλλά μια προηγούμενη αναφορά από αερολιμενική πηγή έκανε λόγο για 14 εγκαταστάσεις που επηρεάστηκαν και ανέφερε τα αεροδρόμια σε Μπορντό, Μπεζιέ, Λιλ, Μποβέ, Ταρμπ, Νάντη, Βρέστη, Τουλούζη, Καρκασόν, Λιόν-Μπρον, Πο, Νίκαια, Μπιαρίτς και Ρεν.

Πολλά αεροδρόμια, όπως στο Μπορντό, τη Νάντη, τη Λιλ, την Τουλούζη, την Καρκασόν και τη Βρέστη επιβεβαίωσαν στη συνέχεια ότι δέχθηκαν απειλητικά μηνύματα, όπως και στο Περπινιάν και τη Βασιλεία-Μιλούζ.

Ωστόσο η δυσλειτουργία ήταν λιγότερο σοβαρή σήμερα σε σχέση με την Τετάρτη, όταν ορισμένα αεροδρόμια είχαν καθυστερήσεις πτήσεων έως 3 ώρες.

Το αεροδρόμιο που είχε τις περισσότερες καθυστερήσεις σήμερα ήταν στη Νίκαια-Κυανή Ακτή αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον νομό Αλπ-Μαριτίμ, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v