Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφθασε στο Τελ Αβίβ ο Εμανουέλ Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την «πλήρη αλληλεγγύη» της Γαλλίας στο Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς στη Δ. Όχθη.

Εφθασε στο Τελ Αβίβ ο Εμανουέλ Μακρόν

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφθασε σήμερα στο Τελ Αβίβ για να εκφράσει την «πλήρη αλληλεγγύη» της Γαλλίας προς το Ισραήλ, μετά την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο αεροδρόμιο συναντήθηκε με οικογένειες Γάλλων ή Γαλλοϊσραηλινών που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση ή κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας. Η οικογένεια της Μία Σεμ, μιας γαλλοϊσραηλινής ομήρου, βίντεο της οποίας δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Χαμάς, ήταν παρούσα στη συνάντηση με τον γάλλο πρόεδρο, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείο.

Μακρόν: «Με το Ισραήλ μας ενώνει το πένθος»

«Με το Ισραήλ μας ενώνει το πένθος», έγραψε ο γάλλος πρόεδρος στην πλατφόρμα X. «Τριάντα συμπατριώτες μας δολοφονήθηκαν στις 7 Οκτωβρίου. Εννέα άλλοι είναι ακόμη αγνοούμενοι ή κρατούνται όμηροι. Στο Τελ Αβίβ, στις οικογένειές τους, εξέφρασα την αλληλεγγύη του Έθνους».

Κατά τη μονοήμερη αυτή επίσκεψη, ο Μακρόν αναμένεται επίσης να ταχθεί υπέρ μιας «ανθρωπιστικής εκεχειρίας» που «θα μπορέσει να οδηγήσει σε μια κατάπαυση του πυρός».

Αναμένεται επίσης να ζητήσει «να προστατευθούν οι άμαχοι πληθυσμοί» μέσα στη Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

Συνάντηση με Μαχμούντ Αμπάς

Ο Γάλλος πρόεδρος θα μεταβεί επίσης στη Δυτική Όχθη για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, έγινε γνωστό από το γραφείο του τελευταίου.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα "αναμένεται να ξεκινήσει στις 17:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)", σύμφωνα με αξιωματούχους του γραφείου του Αμπάς.

Προς το παρόν η γαλλική προεδρία δεν έχει επιβεβαιώσει τη συνάντηση αυτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v