Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΗΕ: Αντιμέτωπη με επιδημία πείνας η Γάζα

«Πολύ μεγάλος κίνδυνος λιμού, εάν το Επισιτιστικό Πρόγραμμα δεν μπορέσει να παράσχει συνεχή πρόσβαση σε τρόφιμα. Δεν αρκούν λίγες μέρες εκεχειρίας, αντικρίζουμε καταστροφή παντού».

ΟΗΕ: Αντιμέτωπη με επιδημία πείνας η Γάζα

Ο πληθυσμός της Γάζας, ιδίως οι γυναίκες και τα παιδιά, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο του λιμού εάν ο ανθρωπιστικός εφοδιασμός σε τρόφιμα δεν συνεχιστεί, προειδοποίησε σήμερα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.

Η οργάνωση του ΟΗΕ, με έδρα τη Ρώμη, επισημαίνει πως παρέδωσε τρόφιμα σε 121.161 ανθρώπους στη Γάζα από την περασμένη Παρασκευή, την ημερομηνία κατά την οποία ξεκίνησε η κατάπαυση του πυρός διάρκειας 4 ημερών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η εκεχειρία παρατάθηκε κατά δύο ημέρες σήμερα.

«Χάρη στην κατάπαυση του πυρός μπόρεσαν να δράσουν στο πεδίο οι ομάδες μας και να μεταβούν σε περιοχές που δεν μπορούσαμε να επισκεφθούμε εδώ και πολύ καιρό. Αντικρίζουμε μια καταστροφή παντού», δήλωσε η διευθύντρια του Προγράμματος για τη Μέση Ανατολή Κόριν Φλέισερ σε δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, την ώρα που η σύρραξη διανύει την έβδομη εβδομάδα της είναι «πάρα πολύ πιθανό ο πληθυσμός της Γάζας, ιδίως οι γυναίκες και τα παιδιά, να βρίσκονται αντιμέτωποι με πολύ μεγάλο κίνδυνο λιμού, εάν το Πρόγραμμα δεν είναι σε θέση να παράσχει συνεχή πρόσβαση σε τρόφιμα».

Μια εκεχειρία διάρκειας 6 ημερών «δεν είναι επαρκής προκειμένου να υπάρξει σημαντικός αντίκτυπος», εκτιμά το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, απευθύνοντας έκκληση για «αδιάκοπη και τακτική παροχή» τροφίμων στη Γάζα.

Από την έναρξη του πολέμου που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια σε 759.082 ανθρώπους στη Γάζα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v