Ο Μπλίνκεν κατηγορεί τη Χαμάς για την κατάρρευση της εκεχειρίας

H Χαμάς δεν τήρησε υποσχέσεις για απελευθέρωση ομήρων και εκτόξευσε ρουκέτες που προκάλεσαν τον θάνατο αμάχων στην Ιερουσαλήμ ενώ η κατάπαυση του πυρός ήταν ακόμη σε ισχύ, δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Ο Μπλίνκεν κατηγορεί τη Χαμάς για την κατάρρευση της εκεχειρίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατηγόρησε τη Χαμάς για την κατάρρευση της εκεχειρίας που επέτρεψε την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Μπλίνκεν δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Χαμάς δεν τήρησε υποσχέσεις για απελευθέρωση ομήρων και εκτόξευσε ρουκέτες που προκάλεσαν τον θάνατο αμάχων στην Ιερουσαλήμ ενώ η κατάπαυση του πυρός ήταν ακόμη σε ισχύ.

Οι δηλώσεις Μπλίνκεν ευθυγραμμίζονται με τους ισχυρισμούς του Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε τη Χαμάς ότι δεν απελευθέρωσε όλες τις γυναίκες που είχε δεσμευτεί να αφήσει να φύγουν.

«Τελείωσε λόγω της Χαμάς», είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους στο Ντουμπάι. Υποστήριξε ότι η Χαμάς διέπραξε «μια φρικτή τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ» που σκότωσε τρεις ανθρώπους και «δεν τήρησε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, όσον αφορά την απελευθέρωση ομήρων».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v