Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμάς: Τρεις ρεπόρτερ νεκροί από ισραηλινά πυρά σήμερα στη Γάζα

Τον θάνατο τριών δημοσιογράφων από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ανακοίνωσε η παλαιστινιακή οργάνωση. Συνολικά 73 εργαζόμενοι της ενημέρωσης έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο μετά τις 7 Οκτωβρίου.

Χαμάς: Τρεις ρεπόρτερ νεκροί από ισραηλινά πυρά σήμερα στη Γάζα

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας σήμερα σκοτώθηκαν τρεις δημοσιογράφοι.

Ο ένας απ' αυτούς είναι ο Μουντασίρ ελ-Σαουάφ, Παλαιστίνιος εικονολήπτης που εργαζόταν για το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τον θάνατό του.

Εκτός από τον Μουντασίρ ελ-Σαουάφ, σκοτώθηκαν επίσης ο αδελφός του Μαρουάν ελ-Σαουάφ, ηχολήπτης, και ο Αμπντάλα Νταρουίς, εικονολήπτης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι θάνατοι αυτοί αυξάνουν σε 73 τον αριθμό των δημοσιογράφων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο οποίος ξέσπασε μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο Ισραήλ.

Η εκεχειρία που διήρκησε μια εβδομάδα κατέρρευσε σήμερα το πρωί.

Η ΜΚΟ Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ) μετρούσε σήμερα το πρωί σε 57 τον αριθμό των επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης που έχουν σκοτωθεί από την 7η Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v