«Οχι» HΠΑ στην επαναχάραξη των συνόρων της Γάζας

Η Καμάλα Χάρις περιέγραψε τους στόχους της Ουάσινγκτον μετά τη λήξη του πολέμου. «Οχι» στην αναγκαστική μετεγκατάσταση Παλαιστινίων, «ναι» στην επανένωση Γάζας και Δυτικής Οχθης υπό ενιαία κυβερνητική οντότητα.

«Οχι» HΠΑ στην επαναχάραξη των συνόρων της Γάζας

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις παρουσίασε τους γενικούς στόχους της χώρας της για το πότε θα λήξει η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και τόνισε ότι ο παλαιστινιακός λαός στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη θα πρέπει τελικά να επανενωθεί κάτω από μία κυβερνητική οντότητα.

Η Χάρις, που μετείχε στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα του ΟΗΕ (COP28) στο Ντουμπάι, είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στον οποίο είπε ότι «σε καμία περίπτωση οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν την αναγκαστική μετεγκατάσταση Παλαιστινίων από τη Γάζα ή τη Δυτική Όχθη, την πολιορκία της Γάζας ή την επαναχάραξη των συνόρων της Γάζας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Είπε επίσης ότι, μόλις τελειώσει ο πόλεμος, οι προσπάθειες για ανοικοδόμηση θα πρέπει να συνεχιστούν «στο πλαίσιο ενός σαφούς πολιτικού ορίζοντα για τον παλαιστινιακό λαό προς ένα δικό του κράτος υπό την ηγεσία μιας νέας Παλαιστινιακής Αρχής με σημαντική υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα και τις χώρες της περιοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η αντιπρόεδρος κατέστησε σαφές ότι η Χαμάς δεν μπορεί να ελέγξει τη Γάζα, κάτι που είναι μη βιώσιμο για την ασφάλεια του Ισραήλ, την ευημερία του παλαιστινιακού λαού και την περιφερειακή ασφάλεια», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v