Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίποινα Χεζμπολάχ με επιθεση drones στο βόρειο Ισραήλ

Η οργάνωση απάντησε στην δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς Σάλεχ αλ Αρούρι στην νότια Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα. Από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, διευκρινίζει ο ισραηλινός στρατός.

Αντίποινα Χεζμπολάχ με επιθεση drones στο βόρειο Ισραήλ

Η λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε επίθεση με drone κατά κέντρου στρατιωτικής διοίκησης στο βόρειο Ισραήλ απαντώντας στις ισραηλινές επιθέσεις κατά τις οποίες σκοτώθηκαν ο υπαρχηγός της Χαμάς Σάλεχ αλ Αρούρι στην νότια Βηρυτό, προπύργιο της Χεζμπολάχ, στις 2 Ιανουαρίου και ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Ουισάμ Ταουίλ χθες στον νότιο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ διευκρίνισε ότι εξαπέλυσε επιθετικά εκρηκτικά drones κατά του κέντρου της ισραηλινής στρατιωτικής διοίκησης στην Σάφεντ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση κατά της στρατιωτικής του βάσης διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.

Πηγή με γνώση των επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που η σιιτική οργάνωση επιτίθεται κατά της Σάφεντ, που βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από τα σύνορα από την έναρξη των εχθροπραξιών εδώ και τρεις μήνες, μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Περισσότερα από 130 ένοπλα μέλη της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο κατά τις συγκρούσεις των τελευταίων μηνών, τις σφοδρότερες μετά την σύρραξη του 2006, οι οποίες ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και από τις δύο πλευρές των συνόρων και έχουν δημιουργήσει σοβαρή ανησυχία για την κλιμάκωση και διάχυση των εχθροπραξιών.

Νωρίτερα, πηγές της Χεζμπολάχ δήλωσαν ότι τρία μέλη της σκοτώθηκαν σήμερα σε στοχευμένη ισραηλινή επίθεση κατά του αυτοκινήτου τους στην πόλη Γαντούριε στον νότιο Λίβανο, χωρίς να δώσουν πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις έπληξαν στόχους της Χεζμπολάχ στην Κίλα (Κφαρ-Κίλα, χωριό κοντά στα σύνορα) και σμήνος από drone που ανήκε στην Χεζμπολάχ σε άλλη τοποθεσία του νοτίου Λιβάνου.

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική του ομιλία ότι η σιιτική οργάνωση δεν επιθυμεί την επέκταση του πολέμου πέραν του Λιβάνου, «αλλά αν το Ισραήλ τον επεκτείνει, είναι αναπόφευκτη η απάντηση στον μέγιστο βαθμό που απαιτείται για να λειτουργήσει η αποτροπή κατά του Ισραήλ».

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v