Πρόεδρος Αιγύπτου: Το Ισραήλ εμποδίζει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

«Είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο ασκούν πίεση για απελευθέρωση των ομήρων», τονίζει ο Σίσι. Στο επίκεντρο τα περάσματα Ράφα και Κερέμ Σαλόμ. Επιθεώρηση για λόγους ασφαλείας επικαλείται το Ισραήλ.

Πρόεδρος Αιγύπτου: Το Ισραήλ εμποδίζει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Το πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, αλλά το Ισραήλ θέτει εμπόδια στη διαδικασία που επιτρέπει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

«Είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο ασκούν πίεση για απελευθέρωση των ομήρων», προσθέτει.

To γραφείο διασύνδεσης του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας με τους Παλαιστίνιους (COGAT) απαντά ότι δεν υπάρχει όριο στην ποσότητα της βοήθειας που μπορεί να εισέλθει στη Λωρίδα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να ελέγχεται για λόγους ασφαλείας, μεταδίδουν οι Times of Israel.

«Ο ρόλος του Ισραήλ στην επιχείρηση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα είναι ένας: Επιθεώρηση για λόγους ασφαλείας. Η διαδικασία από πλευράς μας είναι αποτελεσματική, καθώς κλιμακώνουμε τις δυνατότητές μας ώστε να μεγιστοποιηθούν τα επίπεδα επιθεώρησης», λέει η COGAT.

«Δεν υπάρχει όριο στο ποσό της βοήθειας που μπορεί να εισέλθει στη Γάζα», προσθέτει.

Νωρίτερα, Ισραηλινοί διαδηλωτές - συμπεριλαμβανομένων μελών οικογενειών αιχμαλώτων στη Γάζα - απέκλεισαν την είσοδο του ελεγχόμενου από το Ισραήλ σημείου διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, όπως μεταδίδει το Al Jazeera, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η είσοδος φορτηγών οχημάτων με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v