Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

McDonald's: Πλήγμα για τις πωλήσεις σε Μ. Ανατολή ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς

Mόλις 3,4% αυξήθηκαν οι συγκρίσιμες πωλήσεις της αλυσίδας το τέταρτο τρίμηνο του 2023 έναντι προβλέψεων για 4,9%. Οριακή άνοδο 0,7% κατέγραψαν οι πωλήσεις ιδίων καταστημάτων που λειτουργούν με διεθνή αδειοδότηση.

McDonalds: Πλήγμα για τις πωλήσεις σε Μ. Ανατολή ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς

Η McDonald's ανακοίνωσε ότι ο πόλεμος στη Γάζα έπληξε τις επιχειρήσεις της στη Μέση Ανατολή, όπου τα εστιατόριά της κατέγραψαν χαμηλότερες πωλήσεις από τις αναμενόμενες, μεταδίδουν οι Financial Times.

Στο πλαίσιο αυτό, μόλις 3,4% αυξήθηκαν οι συγκρίσιμες πωλήσεις της αλυσίδας ταχυφαγίας το τέταρτο τρίμηνο του 2023 έναντι προβλέψεων για 4,9%. Οριακή άνοδο 0,7% κατέγραψαν επίσης οι πωλήσεις ιδίων καταστημάτων που λειτουργούν με διεθνή αδειοδότηση, λόγω της μειωμένης ζήτησης στη Μ. Ανατολή.

Επίσης η εταιρεία σημείωσε κέρδη $11,56 ανά μετοχή το 2023 καταγράφοντας μεν αύξηση σε σύγκριση με το 2022 ($8,33 ανά μετοχή) παραμένοντας όμως από την άλλη κάτω από τις προσδοκίες για $11,62. Τέλος άνοδο 10% παρουσίασαν τα συνολικά έσοδα της εταιρείας τον περασμένο χρόνο φτάνοντας τα $25,5 δισ., εξέλιξη που δεν απέκλινε από τις προβλέψεις των ειδικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v