Χάλεϊ: Λάθος του Τραμπ να συντάσσεται με τον δολοφόνο Πούτιν

Ο Πούτιν δολοφονεί τους αντιπάλους του, τόνισε η Νίκι Χάλεϊ, κατηγορώντας τον Τραμπ για τις δηλώσεις του σχετικά με το ΝΑΤΟ.

Χάλεϊ: Λάθος του Τραμπ να συντάσσεται με τον δολοφόνο Πούτιν

Η υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Νίκι Χάλεϊ, δήλωσε ότι ήταν λάθος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να ισχυριστεί ότι θα εγκατέλειπε τα μέλη του ΝΑΤΟ σε περίπτωση ρωσικής εισβολής, αν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ δεν ικανοποιούσαν τους στόχους για τις αμυντικές δαπάνες. 

«Θέλουμε να πληρώσει παραπάνω το ΝΑΤΟ; Φυσικά και θέλουμε. Αλλά το τελευταίο που θα κάνουμε είναι να ταχθούμε στο πλευρό ενός εγκληματία», τόνισε η Χάλεϊ σε συνέντευξη με το Bloomberg, λέγοντας ότι ο Πούτιν δολοφονεί τους αντιπάλους του.

«Είναι λάθος του Τραμπ να συντάσσεται στο πλευρό του Πούτιν ενάντια στους συμμάχους μας», πρόσθεσε. 

Ο Τραμπ δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα ότι θα ενθάρρυνε τη Ρωσία να «κάνει ό,τι θέλει» σε οποιοδήποτε μέλος του ΝΑΤΟ δεν εκπληρώνει τις οικονομικές του υποχρεώσεις στο πλαίσιο της συμμαχίας.

Kατά τη διάρκεια της ομιλίας του το Σάββατο δήλωσε ότι έκανε το εν λόγω σχόλιο σε συνόδο του ΝΑΤΟ, όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Όπως περιέγραψε, ένας ηγέτης «μεγάλης χώρας» τον ρώτησε τι θα έκανε αν μια χώρα που δεν έχει πληρώσει τα απαιτούμενα για τις αμυντικές της δαπάνες, δεχόταν επίθεση από τη Ρωσία. 

«Με ρώτησε, "οι ΗΠΑ θα βοηθούσαν αυτή τη χώρα;" Του είπα "Δεν έχεις πληρώσει; Δεν τηρείς τους κανόνες; Όχι, δεν θα σε προστατεύσω. Στην πραγματικότητα, θα τους ενθάρρυνα (τους Ρώσους) να κάνουν ό,τι θέλουν. Πρέπει να πληρώσεις». 

Η συνθήκη του ΝΑΤΟ προβλέπει την αμοιβαία άμυνα των κρατών-μελών, στην περίπτωση που ένα από αυτά δεχθεί επίθεση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v