Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΗΕ: Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απαγόρευση βοήθειας μέσω UNRWA στη Γάζα

Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι συμμορφώνεσαι με τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου, όταν εμποδίζεις επισιτιστικά κομβόι της υπηρεσίας για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, Φιλίπ Λαζαρινί.

ΟΗΕ: Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απαγόρευση βοήθειας μέσω UNRWA στη Γάζα

Ο εκπρόσωπος του γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του να απαγορεύσει στην UNRWA να παρέχει επισιτιστική βοήθεια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι εκεί είναι αντιμέτωποι «με σκληρό θάνατο από την πείνα».

«Η απόφαση πρέπει να ανακληθεί», δήλωσε ο Γενς Λάρκε στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου. «Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι συμμορφώνεσαι με αυτές τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου όταν εμποδίζεις τα επισιτιστικά κομβόι της UNRWA», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) Φιλίπ Λαζαρινί δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι δεν θα εγκρίνει πια την είσοδο των κομβόι του στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v