Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο καλοπληρωμένος τραπεζίτης στην Ευρώπη ο επικεφαλής της UBS

O Sergio Ermotti έλαβε συνολικά αμοιβές 16 εκατ. δολαρίων για τους πρώτους 9 μήνες της θητείας του, την ώρα που η τράπεζα έκοψε 14% τα μπόνους.

Πιο καλοπληρωμένος τραπεζίτης στην Ευρώπη ο επικεφαλής της UBS

Ο όμιλος UBS Group μείωσε κατά 14% τα μπόνους του τον περασμένο χρόνο, μετά από μια πιο δύσκολη χρονιά για τους deal-makers και τους traders, ενώ ανέδειξε τον διευθύνοντα σύμβουλο Sergio Ermotti στον βαθμό του καλύτερα αμειβόμενου ευρωπαϊκού τραπεζικού αφεντικού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, ο Ermotti έλαβε 14,4 εκατ. ελβετικά φράγκα (15,9 εκατ. δολάρια) ως πληρωμή για τους πρώτους 9 μήνες της θητείας του, συμπεριλαμβανομένων 12,3 εκατ. φράγκων σε μεταβλητές αμοιβές, όπως ανέφερε η UBS στην ετήσια έκθεσή της την Πέμπτη.

Η UBS επανέφερε τον Ermotti ως διευθύνοντα σύμβουλο τον Απρίλιο του περασμένου έτους, για να επιβλέψει την κυβερνητική διάσωση της Credit Suisse και την πολυετή ενσωμάτωση της πρώην αντιπάλου της τράπεζας.

Η UBS κατέγραψε ζημίες το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους και προειδοποίησε ότι το 2024 θα είναι πιο δύσκολο, καθώς θα πραγματοποιηθούν πιο σύνθετες εργασίες ενοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v