Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Next big thing για την Apple η ρομποτική

Οι μηχανικοί της εταιρείας διερευνούν ένα ρομπότ που θα μπορεί να ακολουθεί τους χρήστες στα σπίτια τους. Ο τεχνολογικός γίγαντας δέχεται πιέσεις για να βρει νέες πηγές εσόδων.

Next big thing για την Apple η ρομποτική

Στην προσωπική ρομποτική στρέφεται η Apple, έναν τομέα με τη δυνατότητα να γίνει ένα από τα "next big things" της εταιρείας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι μηχανικοί της Apple διερευνούν ένα κινητό ρομπότ που θα μπορεί να ακολουθεί τους χρήστες στα σπίτια τους, είπαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το έργο είναι ιδιωτικό. Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone έχει επίσης αναπτύξει μια προηγμένη επιτραπέζια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιεί ρομποτική για να μετακινεί μια οθόνη, είπαν.

Αν και η προσπάθεια βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο -και δεν είναι σαφές αν τα προϊόντα θα κυκλοφορήσουν τελικά- η Apple δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για την εξεύρεση νέων πηγών εσόδων. Τον Φεβρουάριο απέσυρε το πρότζεκτ για ηλεκτρικά οχήματα και η ώθηση στα γυαλιά μικτής πραγματικότητας αναμένεται να πάρει χρόνια για να γίνει ένας σημαντικός κερδοφόρος παράγοντας.

Με τη ρομποτική, η Apple θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά δεν είναι ακόμη σαφές ποια προσέγγιση θα μπορούσε να ακολουθήσει. Αν και το πρότζεκτ για τη ρομποτική έξυπνη οθόνη έχει προχωρήσει πιο πολύ από το ρομπότ, έχει προστεθεί και αφαιρεθεί από τον οδικό χάρτη προϊόντων της εταιρείας με την πάροδο των ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v