Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκαταστάθηκαν οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Ιράν

Η εναέρια κυκλοφορία είχε ανασταλεί προληπτικά αφού η Τεχεράνη εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση με drones-πυραύλους κατά του Ισραήλ τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Αποκαταστάθηκαν οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Ιράν

Τα αεροδρόμια στο Ιράν, ανάμεσά τους δύο στην Τεχεράνη, επαναλειτούργησαν σήμερα αφού η εναέρια κυκλοφορία ανεστάλη ή διαταράχθηκε λόγω της ιρανικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή, μετέδωσε κρατικό μέσο ενημέρωσης.

«Οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης αποκαταστάθηκαν» από τις 06:00 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδας), μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Irna.

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε επίσης στα αεροδρόμια Μεχραμπάντ της Τεχεράνης και σε αυτά των πόλεων Ταμπρίζ, Μασχάντ και Σιράζ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Ιράν ανέστειλε για προληπτικούς λόγους την εναέρια κυκλοφορία αφού εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε απάντηση στο αποδιδόμενο στο Ισραήλ πλήγμα εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Πριν από την επίθεση, κάποιες αεροπορικές εταιρείες, όπως η γερμανική Lufthansa, είχαν αναστείλει τις πτήσεις προς το Ιράν, ενώ άλλες είχαν αποφασίσει να μην περνούν πλέον πάνω από τη χώρα.

Άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής – ανάμεσά τους το Ισραήλ, το Ιράκ, ο Λίβανος και η Ιορδανία—είχαν επίσης κλείσει τον εναέριο χώρο τους τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή, προτού τον ξανανοίξουν χθες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v