Πούτιν: Πρόθυμος να μεσολαβήσει για διπλωματική λύση Ισραήλ-Ιράν

Τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου προέδρου τόσο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό όσο και με τον Ιρανό ομόλογό του. «Οι ενέργειες του Ισραήλ παραβιάζουν τον Χάρτη του ΟΗΕ».

Πούτιν: Πρόθυμος να μεσολαβήσει για διπλωματική λύση Ισραήλ-Ιράν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινώνησε τόσο με τον Ιρανό ομόλογό του Μασούντ Πεζεσκιάν όσο και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και δήλωσε «έτοιμος» να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της κρίσης.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, ο Πούτιν εξέφρασε στον Πεζεσκιάν τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς και δήλωσε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ παραβιάζουν τον Χάρτη του ΟΗΕ. Ο Ιρανός πρόεδρος, από την πλευρά του, επανέλαβε ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και ότι είναι σε θέση να παράσχει εγγυήσεις στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

Στην επικοινωνία του με τον Νετανιάχου, ο Πούτιν του είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πρέπει να επιλυθούν διά της διπλωματικής οδού. Ανέφερε επίσης ότι «είναι έτοιμος να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο ώστε να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση της έντασης» που θα είχε «καταστροφικές συνέπειες για όλη την περιοχή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο