Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pfizer και Novo Nordisk σε «πόλεμο προσφορών» για τη Metsera

Στα $10 δισ. αύξησε την προσφορά της η Novo Nordisk για τη νεοφυή εταιρεία. Προθεσμία δύο ημερών στη Pfizer για να τροποποιήσει την πρότασή της. Εκκρεμεί κρίσιμη δικαστική απόφαση.

Pfizer και Novo Nordisk σε «πόλεμο προσφορών» για τη Metsera

Η Pfizer και η Novo Nordisk αύξησαν τις προσφορές τους για την Metsera, καθώς εντείνεται η μάχη μεταξύ των δύο φαρμακευτικών κολοσσών για την εξαγορά της νεοφυούς εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Η αναθεωρημένη προσφορά της Novo αποτιμά τη Metsera έως και τα 86,20 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή συνολικά στα 10 δισ. δολάρια, ανέφερε η Metsera σε ανακοίνωσή της.

Αυτό υπερβαίνει την ενισχυμένη προσφορά των 70 δολαρίων ανά μετοχή από την Pfizer, η οποία αποτιμά την εταιρεία περίπου στα 8,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Metsera δήλωσε ότι η Pfizer έχει προθεσμία δύο ημερών για να διαπραγματευτεί πιθανές τροποποιήσεις στην προσφορά της.

Σε μία από τις δύο αγωγές που έχει καταθέσει κατά της Metsera και της Novo, η Pfizer ζητά από δικαστή να «παγώσει» την προηγούμενη τετραήμερη προθεσμία που είχε στη διάθεσή της η φαρμακευτική για να αναθεωρήσει την προσφορά της.

Η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ (Delaware Chancery Court) έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη στις 11 το πρωί.

Η μετοχή της Pfizer σημείωσαν άνοδο έως και 2,2% τη Δευτέρα, αφού νωρίτερα η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω για δεύτερη φορά φέτος τις προβλέψεις για τα κέρδη το 2025. Αντίθετα, η μετοχή της Novo υποχώρησε έως και 2,5% στην Κοπεγχάγη.

Οι συναλλαγές της μετοχής της Metsera ανεστάλησαν.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, οι δικηγόροι της Metsera ανέφεραν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε μήνυμα προς μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Metsera, προσφέρθηκε να αυξήσει την προσφορά της Pfizer κατά 3 δολάρια ανά μετοχή, υπό την προϋπόθεση ότι η νεοφυής εταιρεία παχυσαρκίας θα ανακοινώσει δημόσια ότι η Novo δεν είναι πλέον επιλέξιμος υποψήφιος αγοραστής. Οι δικηγόροι ανέφεραν ότι η Metsera δεν απάντησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο