Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία 14,8 δισ. στερλίνων στον ενεργειακό κλάδο

Επιβεβαίωσαν και επίσημα τη συγχώνευσή τους οι βρετανικές National Grid Group και Lattice Group, σε μια συμφωνία από την οποία θα προκύψει ένας όμιλος που θα δραστηριοποιείται στο φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια, αξίας 14,8 δισ. στερλίνων.

Συμφωνία 14,8 δισ. στερλίνων στον ενεργειακό κλάδο
Γεγονός είναι πλέον η συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ των βρετανικών National Grid Group και Lattice Group στον κλάδο φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα δημιουργήσει έναν όμιλο αξίας 14,8 δισ. στερλίνων, όπως επιβεβαίωσαν οι δύο εταιρίες.

Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιριών ενέκριναν τη συμφωνία ήδη από το Σαββατοκύριακο. Ο διευθύνων σύμβουλος της National Grid, Ρότζερ Ούργουάιν, αναμένεται να διατηρήσει τη θέση αυτή και στο νέο όμιλο, ο οποίος θα διαθέτει ενεργητικό ύψους 21 δισ. δολαρίων.

Η Lattice δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια, όταν η BG Group, η πρώην μονοπωλιακή εταιρία διανομής φυσικού αερίου στη Βρετανία διασπάστηκε σε δύο. Η βρετανική εταιρία έχει τρεις μονάδες. Τη Transco, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα φυσικού αερίου της Βρετανίας, μια μονάδα τηλεπικοινωνιακών δραστηριοτήτων και τη Lattice Enterprises.

Το Φεβρουάριο η Lattice Group είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να απολύσει 2.400 υπαλλήλους ή το 17% του συνολικού εργατικού της δυναμικού της μονάδας φυσικού αερίου της Transco, καθώς υποχρεώθηκε από τις αρχές να μειώσει τις τιμές προς τους καταναλωτές.

Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν ότι το αυξανόμενο μέγεθος και η ρευστότητα του συγχωνευμένου ομίλου σε συνδυασμό με την ειδίκευση στη διαχείριση τόσο των συστημάτων ηλεκτρισμού όσο και φυσικού αερίου, αναμένεται να προσδώσει νέες ευκαιρίες διεύρυνσης στις ΗΠΑ αλλά και στις ευρωπαϊκές αγορές, ιδίως καθώς απελευθερώνεται η αγορά ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v