Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Telekom: Ζημιές 3,5 δισ. ευρώ για το 2001

Η εταιρία τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom ανακοίνωσε για το 2001 ζημιές ύψους 3,5 δισ. ευρώ λόγω κυρίως αποπληρωμής τόκων και απαξίωσης επενδύσεών της. Ωστόσο, στελέχη της εταιρίας αισιοδοξούν για το 2002.

Deutsche Telekom: Ζημιές 3,5 δισ. ευρώ για το 2001
Η γερμανική εταιρία τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom ανακοίνωσε ζημιές ύψους 3,5 δισ. ευρώ για το 2001.

Η εταιρία, αν και το περασμένο έτος πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 48,3 δισ. ευρώ και το EBITDA διαμορφώθηκε στα 15,1 δισ. ευρώ, η απαξίωση επενδύσεων (ύψους 15,2 δισ. ευρώ) και οι αποπληρωμές τόκων (ύψους 4,1 δισ. ευρώ) συνέβαλαν στην δημιουργία ζημιών.

Ωστόσο, τα στελέχη της εταιρίας ”αισιοδοξούν” δηλώνοντας πως προσδοκούν σημαντικές αυξήσεις στις πωλήσεις, τα έσοδα, αλλά και τα κέρδη προ φόρων για το τρέχον έτος.

Πιο συγκεκριμένα, το 2002 η εταιρία αναμένει να αυξήσει τα έσοδα της κατά 10%, ενώ τα κέρδη προ φόρων υπολογίζεται να κυμανθούν στα 15,9 – 16,9 δισ. ευρώ.

Η ”λοκομοτίβα” που θα σύρει αυτή την αύξηση, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρίας, είναι η αμερικανική VoiceStream, η οποία ανήκει στην Deutsche Telekom και για φέτος αναμένεται να παρουσιάσει υψηλή κερδοφορία.

Πάντως, ο πρόεδρος της Deutsche Telekom, R. Sommer διατήρησε σχετικά επιφυλακτική στάση, δηλώνοντας πως περιμένει μείωση του χρέους που σήμερα φτάνει τα 67,2 δισ. ευρώ, σε 50 δισ. ευρώ, ώστε να πιστοποιηθεί στην εταιρία του το ”A credit”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v