Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Θα χρεώνουν το σπιτικό κολατσιό!

Η Ισπανία θα χρεώνει τους γονείς που δίνουν στα παιδιά τους φαγητό από το σπίτι, αναφέρουν εγχώριες εφημερίδες, σε ένα αμφιλεγόμενο μέτρο στο πλαίσιο της συγκέντρωσης εσόδων στα κρατικά ταμεία.

Ισπανία: Θα χρεώνουν το σπιτικό κολατσιό!
Η Ισπανία θα χρεώνει τους γονείς που δίνουν στα παιδιά τους φαγητό από το σπίτι, αναφέρουν εγχώριες εφημερίδες, σε ένα αμφιλεγόμενο μέτρο στο πλαίσιο της συγκέντρωσης εσόδων στα κρατικά ταμεία. 

Τα περισσότερα ισπανικά σχολεία διαθέτουν τραπεζαρίες με ζεστά γεύματα, τα οποία χρεώνονται έως 4,5 ευρώ την ημέρα. Όμως η κρίση έχει αναγκάσει πολλούς γονείς να εγκαταλείψουν αυτή τη συνήθεια και να ετοιμάζουν φαγητό από το σπίτι. Ωστόσο, θα χρεώνονται πλέον έως 3 ευρώ για τη χρήση της τραπεζαρίας. 

Η χρέωση "αντανακλά το κόστος που συνεπάγεται η χρήση της σχολικής τραπεζαρίας και της επίβλεψης που απαιτείται", αναφέρεται σχετικά, σε ένα μέτρο που οι σύλλογοι γονέων της Ισπανίας χαρακτηρίζουν βάρβαρο. 

Η κυβέρνηση της χώρας, που έχει κόψει σχολικές επιχορηγήσεις για γεύματα ύψους 26 εκατ. ευρώ λόγω της κρίσης, αναφέρει ότι η εφαρμογή του μέτρου εξαρτάται από τις κατά τόπους περιφέρειες. Η Καταλονία ανακοίνωσε ήδη ότι θα χρεώνει περί τα 3 ευρώ την ημέρα ενώ η Βαλένθια ανακοίνωσε ότι εξετάζει χρέωση ύψους 1,45 ευρώ. 

Οι ισπανικοί σύλλογοι γονέων προιδοποιούν με αντιδράσεις και υπογραμμίζουν ότι το μέτρο πλήττει αυτούς που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v