Να κεφαλαιοποιήσουμε την επιτυχία μας

Ο τουρισμός και η υγεία, δύο τομείς με μεγάλη προστιθέμενη αξία, μπορούν να είναι από τους μεγάλους νικητές την επόμενη μέρα της πανδημίας. Στόχος μας να αναδείξουμε την Αττική σε Περιφέρεια Υγείας και Ευεξίας και κορυφαίο προορισμό ιατρικού τουρισμού.

Να κεφαλαιοποιήσουμε την επιτυχία μας
  • του Γιώργου Πατούλη

Η επόμενη μέρα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα μας περισσότερο ισχυρή, να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η Ελλάδα κατάφερε να αποκαταστήσει τη φήμη της και να αποδείξει ότι είναι μια χώρα που μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια και αξιοπιστία. Ένας ισχυρός συνομιλητής που πρωτοστατεί και χαράζει πολιτική στην παγκόσμια κοινότητα.

Αυτό έγινε με τη συμβολή του ιατρικού κόσμου, ο οποίος, απέναντι στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που πέρασε η πατρίδα μας και η ανθρωπότητα, έδειξε το υψηλό επιστημονικό του επίπεδο και τη δέσμευσή του απέναντι στον ασθενή. Στην πρώτη γραμμή της μάχης, έδωσε τον αγώνα για την υγειονομική θωράκιση της χώρας, ενώ διακρίθηκε παγκοσμίως στο ερευνητικό πεδίο στην προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας.

Παράλληλα, οι σοβαρές παρεμβάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση για την ενίσχυση του συστήματος υγείας είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Μέσα σε λίγες εβδομάδες δημιουργήθηκαν υποδομές που καθιστούν το ΕΣΥ ένα σύγχρονο σύστημα υγείας.

Οι στόχοι

Αυτό το επίτευγμα η χώρα μας θα πρέπει να το κεφαλαιοποιήσει, το επόμενο χρονικό διάστημα, ειδικά σε δύο τομείς με μεγάλη προστιθέμενη αξία: τον τουρισμό και την υγεία.

Η Ελλάδα έδειξε το υψηλό επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει, και απέδειξε ότι είναι μια χώρα με υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης ακόμα και για τους ασθενείς από τα πιο προηγμένα υγειονομικά κράτη.

Αυτή είναι η πλέον κατάλληλη εποχή να επενδύσουμε στον ιατρικό τουρισμό και να δημιουργήσουμε τις υποδομές για να καταστεί η χώρα μας πόλος έλξης για τουρίστες ασθενείς απ’ όλο τον κόσμο.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την Αττική σε Περιφέρεια Υγείας και Ευεξίας και κορυφαίο προορισμό ιατρικού τουρισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση, εξάλλου, έχουμε εργαστεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια ενώνοντας τις δυνάμεις του ιατρικού κόσμου, της επιστημονικής κοινότητας, της αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων από τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας, του τουρισμού, της αναψυχής και της ευεξίας.

Η διεθνής συγκυρία είναι πιο ευνοϊκή από ποτέ και αυτή είναι μια ευκαιρία που θα αξιοποιήσουμε προς όφελος της πατρίδας μας.

*Ο κ. Γιώργος Πατούλης είναι Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)

v