Σωστή ενυδάτωση, καλύτερα αποτελέσματα, μικρότερη καταπόνηση

Η διασφάλιση των καλύτερα δυνατών αποτελεσμάτων ενυδάτωσης από τη χρήση ηλεκτρολυτών εξαρτάται πάνω από όλα από την επιλογή του κατάλληλου και πρωτίστως αξιόπιστου σκευάσματος, καθώς και από την σύνθεσή του..

Σωστή ενυδάτωση, καλύτερα αποτελέσματα, μικρότερη καταπόνηση

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά κύριο λόγο από νερό. Πιο συγκεκριμένα, το σώμα ενός υγιούς ενήλικα φυσιολογικού βάρους αποτελείται από περίπου 60% νερό. Το ποσοστό διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία, αλλά και το φύλο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ανεβαίνει, ο οργανισμός στην προσπάθειά του να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος ιδρώνει, με αποτέλεσμα να χάνει πολύτιμα υγρά και ηλεκτρολύτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο αφυδάτωσης.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αισθανόμαστε κούραση, έχουμε πονοκέφαλο, ακόμη και κακή διάθεση, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανή αιτία μπορεί να είναι η αφυδάτωση. Η αφυδάτωση, ακόμη και όταν είναι ήπια, μπορεί να έχει επιπτώσεις στις σωματικές και νοητικές επιδόσεις, ειδικά σε θερμές και υγρές καιρικές συνθήκες ή σε συνθήκες παρατεταμένης άσκησης.

Κομβική η σημασία της ενυδάτωσης στην άσκηση

Η φροντίδα της σωστής ενυδάτωσης του οργανισμού είναι κομβικής σημασίας για τα άτομα που αθλούνται. O ιδρώτας περιέχει ηλεκτρολύτες, συμπεριλαμβανομένης σημαντικής ποσότητας νατρίου, καθώς και μικρότερες ποσότητες καλίου, ασβεστίου και μαγνησίου. Η διαταραχή της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκές κράμπες, μυϊκή κόπωση και έλλειψη αντοχής.

Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε απαιτητική άσκηση είναι απαραίτητη η άμεση αναπλήρωση υγρών και ηλεκτρολυτών. Αλλά και πριν από τις σωματικές δοκιμασίες, η πρόσληψη ηλεκτρολυτών μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ενέργεια και τις επιδόσεις.

Πως μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες σε ηλεκτρολύτες κατά την άθληση;

Οι ηλεκτρολύτες σε φυσιολογικές συνθήκες λαμβάνονται μέσα από τα τρόφιμα όπως οι χυμοί φρούτων, το γάλα, οι ξηροί καρποί και τα λαχανικά (ολόκληρα ή σε μορφή χυμού).

Σε περιπτώσεις αυξημένης αθλητικής δραστηριότητας, όμως, η ποσότητα των ηλεκτρολυτών που λαμβάνουμε από τη διατροφή δεν επαρκεί.

Η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής ηλεκτρολυτών, μπορεί να βοηθήσει στην άμεση ενυδάτωση του οργανισμού, στις καλύτερες επιδόσεις και στην μικρότερη καταπόνηση του οργανισμού.

Ηλεκτρολύτες για ενυδάτωση και καλύτερες επιδόσεις

Τα σκευάσματα ηλεκτρολυτών διατίθενται στα φαρμακεία σε μορφή σκόνης ή σε αναβράζοντα δισκία. Η διασφάλιση των καλύτερα δυνατών αποτελεσμάτων ενυδάτωσης από τη χρήση ηλεκτρολυτών εξαρτάται πάνω από όλα από την επιλογή του κατάλληλου και πρωτίστως αξιόπιστου σκευάσματος, καθώς και από την σύνθεσή του..

Με 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο ελληνικό φαρμακείο, το almora PLUS® από την Elpen είναι ο Νο 1 σε προτίμηση ηλεκτρολύτης, που διαθέτει μια σειρά εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής που βοηθούν στην ενυδάτωση και την τόνωση του οργανισμού.

To almora PLUS® SPORT, με φόρμουλα κλινικά μελετημένη σε αθλητές, περιέχει στη σύνθεσή του ηλεκτρολύτες με μαγνήσιο, ασβέστιο και εκχύλισμα Citrus sinensis. Φροντίζει για την άμεση ενυδάτωση του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αύξηση των επιδόσεων και στη μικρότερη καταπόνηση του σώματος κατά τη διάρκεια της άθλησης.

 

v