Ο Τύπος της Τρίτης

Η "έκρηξη" των ακάλυπτων επιταγών, οι αλλαγές στον Τειρεσία, οι προσλήψεις στην ΔΕΗ, οι εξελίξεις στην ΔΕΠΑ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Η "έκρηξη" των ακάλυπτων επιταγών, οι αλλαγές στον Τειρεσία, οι προσλήψεις στην ΔΕΗ, οι εξελίξεις στην ΔΕΠΑ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Οικονομία: Στο ποσό του 1,32 δισ. ευρώ έφθασαν στο πεντάμηνο οι ακάλυπτες επιταγές, υπερβαίνοντας τα μεγέθη του συνόλου του 2008, γράφει η «Ναυτεμπορική». Στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, η αξία των ακάλυπτων επιταγών έφθασε το 1,319 δισ. ευρώ έναντι 424,42 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2008, ενώ τον Μάιο οι ακάλυπτες έφθασαν τις 34.112 με αξία 335,26 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 228,5%.

Τράπεζες: Τον προσωπικό τους βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας θα έχουν όλοι οι δανειολήπτες από την 1η Ιουλίου, από το σύστημα credit scoring που θέτει σε εφαρμογή η Τειρεσίας ΑΕ. Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», στόχος των τραπεζών είναι με βάση αυτή τη βαθμολόγηση να προσφέρουν μελλοντικά ατομικά επιτόκια: χαμηλότερα για όσους είναι καλοπληρωτές και «φουσκωμένα» για όσους έχουν υπερεκτεθεί στο δανεισμό ή έχουν υπάρξει ασυνεπείς στις πληρωμές τους.

ΔΕΗ: Σε 4.600 προσλήψεις προχωρά η ΔΕΗ με διαδικασίες εξπρές, σύμφωνα με την «Ημερησία», η οποία αναφέρει ότι η διοίκηση της Επιχείρησης με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση επικαλείται για τις προσλήψεις τη γήρανση του προσωπικού της.

ΔΕΠΑ: Στα τέλη Αυγούστου θα πρέπει να έχουν καταθέσει οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης τις προτάσεις τους για τη διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για τη ΔΕΠΑ, όπως αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Οικονομίας με τον υπουργό Ανάπτυξης και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των συμβούλων που έχουν επιλεγεί από το Δημόσιο (Alpha Bank, Deutsche Bank, Rothschild και UBS), γράφει η «Ημερησία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο