Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μην μπερδεύεστε, κυβέρνηση έχουμε!

Αντί να εμπνεύσει, τρομοκρατεί. Αντί να επιδιώξει με θεμιτά μέσα τη θετική ψήφο, καταφεύγει σε αθέμιτα για να αποφύγει την τιμωρητική. Έτσι, όμως, υποσκάπτει τη θέση της ενόψει των ευρωεκλογών και της στάσης που θα τηρήσει τότε το εκλογικό σώμα.

Μην μπερδεύεστε, κυβέρνηση έχουμε!

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Συνθήματα του τύπου «Καραμανλής ή τανκς» συνοδεύουν τη Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές, από ιδρύσεώς της. Όσο όμως είχαν, το 1974, κάποιο νόημα, ενώπιον του όντως ορατού ενδεχομένου ενός νέου πραξικοπήματος για την ανατροπή της τότε νεοσύστατης δημοκρατίας, πλέον ανήκουν αμιγώς στη σφαίρα της τρομολαγνείας.

Η χώρα διαθέτει κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία (158 έδρες) και νωπή εντολή, καθώς δεν έχει κλείσει καν χρόνος από τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου και οι αμέσως επικείμενες εκλογές αφορούν το Ευρωκοινοβούλιο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, το όποιο αποτέλεσμά τους σαφώς θα συνιστά ένα μήνυμα προς το κυβερνών κόμμα, όπως και κάθε άλλο πολιτικό κόμμα, όμως δεν θα διαταράξει αυτή την ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Έτσι, λοιπόν, όταν ο φίλτατος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και μάλιστα δυο φορές την ίδια ημέρα, σε ισάριθμες δημόσιες εμφανίσεις του (Talk 98.9 και στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ), σχετικά με το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και μεγάλων πολιτικών αναταραχών σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές, σαφώς επιχειρεί να τρομοκρατήσει την κοινή γνώμη και το εκλογικό σώμα, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση.

Όπως δήλωσε χθες στο «Talk 98.9»: «Στις ευρωεκλογές κρίνονται πολλά πράγματα. Ένα από αυτά που κρίνονται, είναι η πολιτική σταθερότητα. […] Η Νέα Δημοκρατία θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στις 10 Ιουνίου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η κυβερνησιμότητα όμως, το εάν θα μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόζει την πολιτική της ή εάν θα έχουμε μεγάλες πολιτικές αναταραχές, θα κριθεί στις 9 Ιουνίου».

Αντίστοιχο ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε και στον ΣΚΑΪ: «Εάν το αποτέλεσμα είναι κακό, η αντιπολίτευση θα προσπαθήσει να ρίξει την κυβέρνηση με κάθε τρόπο, θα κατεβάζει κάθε μέρα τον κόσμο στους δρόμους, οι αγορές θα βλέπουν ξανά τη χώρα ως πολιτικό πρόβλημα, τα επιτόκια θα ανεβαίνουν, η οικονομία θα γυρίσει προς τα κάτω και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν».

Ξεχνά, μήπως, ο φίλτατος κ. Γεωργιάδης την αποτυχία που συνόδευσε, εντελώς πρόσφατα, την πρόταση δυσπιστίας  που υπέβαλε η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης, μόλις προ τριών εβδομάδων; Όχι μόνον επιβεβαιώθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία των 158 αλλά αυξήθηκε και κατά μία ψήφο… Όσο δε για τον κώδωνα του κινδύνου που κρούει σχετικά με νέα άνοδο των επιτοκίων και ένα νέο πισωγύρισμα για την οικονομία, είναι ιδιαίτερα πιθανόν να βρεθεί προ εκπλήξεων, δεδομένης της πρόθεσης της ΕΚΤ να ανακοινώσει, ενδεχομένως και τον Ιούνιο, μήνα των εκλογών, αποκλιμάκωση των επιτοκίων.

Αντίθετα, ο κίνδυνος μίας νέας αναθεώρησης -επί τα χείρω- της ταχύτητας με την οποία θα αναπτύσσεται η χώρα είναι πιθανή σε περίπτωση που η παρούσα κυβέρνηση δεν ασχοληθεί επιμελώς και με ζέση για την προώθηση του οικονομικού και μεταρρυθμιστικού της προγράμματος και των επενδύσεων, εγχώριων ή ξένων. Για την ακρίβεια, εάν δεν αποφασίσει να καταστήσει αποτελεσματικότερο τον τρόπο διαχείρισης του πακτωλού κοινοτικών κονδυλίων που είναι διαθέσιμα στη χώρα μας αλλά, φευ, δεν απορροφώνται με την προσήκουσα ταχύτητα.

Έτσι, λοιπόν, αντί να επιχειρεί να τρομοκρατήσει το εκλογικό σώμα ώστε να υφαρπάξει την ψήφο του κατά τις επικείμενες ευρωεκλογές, καλύτερα θα ήταν να επιδιδόταν στις απαραίτητες εργασίες που θα τονώσουν την ανάπτυξη αυτού του τόπου και τον διακηρυγμένο πρωθυπουργικό στόχο για περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Τότε, οι πιθανότητες εξασφάλισης μίας θετικής ψήφου, αντί μίας τιμωρητικής, θα είναι περισσότερες…


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v