Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι καλές ειδήσεις όμορφα καίγονται…

"Good news is no news" θέλει το δημοσιογραφικό δόγμα, των απανταχού ελεγκτών της εξουσίας, που συχνά ξεχνούν ότι στόχος του "λειτουργήματος" είναι η ενημέρωση του κοινού. Ιδίως άν πρόκειται για καλή είδηση.

Οι καλές ειδήσεις όμορφα καίγονται…
 Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

"Good news is no news" θέλει το δημοσιογραφικό δόγμα των απανταχού ετοιμοπόλεμων ελεγκτών της εξουσίας, που συχνά ξεχνούν ότι στόχος του "λειτουργήματος" είναι… και η ενημέρωση του κοινού.

Του κόσμου που ταλανίζεται από τα δεινά της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και κάνει αμάν και πώς να ακούσει μια καλή είδηση.

Μια είδηση, για παράδειγμα, που θα αφορούσε σε χρηματοδοτική "ένεση" ύψους 1 δισ. ευρώ για τον κατασκευαστικό τομέα. Έναν τομέα που συνεισφέρει σημαντικά στο ελληνικό ΑΕΠ, απασχολεί χιλιάδες συμπολίτες μας και έχει πληγεί βαριά από την παρούσα ύφεση.

Μια είδηση, για παράδειγμα, που θα αφορούσε στην εξοικονόμηση ποσοστού έως και 70% στους λογαριασμούς ενέργειας (θέρμανσης και ψύξης) για περισσότερα από εκατό χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά. Θα αφορούσε, με άλλα λόγια, στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών αυτών, το οποίο θα μπορούσε να οδηγηθεί σε δαπάνες άλλου είδους, με πολλαπλασιαστικό όφελος για την ελληνική οικονομία και το επίπεδο της απασχόλησης στη χώρα μας.

Μια είδηση, για παράδειγμα, που θα αφορούσε στη μείωση των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων στη χώρα μας, στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε και στη μείωση του ποσοστού ευθύνης της Ελλάδας στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Μία είδηση, τέλος, που θα αφορούσε στην παροχή επιδοτήσεων για την ανακαίνιση χιλιάδων ακινήτων, πολυκατοικιών και μονοκατοικιών ανά την επικράτεια, βελτιώνοντας ουσιαστικά το επίπεδο ζωής όσων κατοικούν σε αυτά αλλά και την αισθητική των πόλεων, στις οποίες ζούμε.

Αν μάλιστα μπορούσε μια είδηση να συνδυάσει όλα τα παραπάνω, τότε αυτή δεν θα ήταν απλώς καλή, θα ήταν εξαιρετική είδηση.

Την είδηση λοιπόν αυτή την έδωσε χθες ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των ιδιωτικών κατοικιών.

Μια γνήσια "πράσινη" είδηση, που μόνο οφέλη συνεπάγεται για χιλιάδες Έλληνες.

Μια είδηση που εμπεριέχει και το στοιχείο της κοινωνικής ευαισθησίας και δικαιοσύνης, καθώς διαχωρίζει μεταξύ όσων -πιθανότατα- μπορούν να εκταμιεύσουν την "ίδια συμμετοχή" στο σχετικό έργο αναβάθμισης της κατοικίας τους και τους παρέχει σε αντιστάθμισμα φοροαπαλλαγές και όσων -πιθανότατα- δεν μπορούν να το πράξουν και τους προσφέρει την επιδότηση σε ρευστό…

Πόσο απασχόλησε λοιπόν αυτή η είδηση τον ελληνικό Τύπο;

Σε πόσα πρωτοσέλιδα εφημερίδων φιγουράρει σήμερα και πόσο χρόνο ξόδεψαν χθες τα δελτία ειδήσεων για την παρουσίασή της;

Σίγουρα όχι όσο δαπάνησαν για την "προεδρολογία" και την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων…

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v