Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 13 2013

Mr. ΔΝΤ: Αξιοθαύμαστος σε αντοχή ή control freak;

Τελικά η απόσταση που χωρίζει τις θέσεις της ελληνικής πλευράς από τις αντίστοιχες της τρόικας είναι μέτρα ή μίλια; Την απάντηση θα μας δώσει η στάση του Πολ Τόμσεν, του εκπροσώπου του ΔΝΤ, μετά το τέλος του Eurogroup.

Αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα, ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι θα πάρει το αεροπλάνο για την Ουάσιγκτον σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι η απόσταση με την ελληνική πλευρά στο θέμα του δημοσιονομικού κενού του 2014 παραμένει μεγάλη και δεν μπορεί να γεφυρωθεί μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Και φυσικά δεν πρόκειται να έλθει μόνος του, αλλά μαζί με τα δύο άλλα μέλη της τρόικας, αν έλθει. 

Αναμφισβήτητα, ο κ. Τόμσεν είναι άξιος θαυμασμού.

Δεν πάει καιρός από τότε που υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη στις ΗΠΑ, παρ' όλα αυτά έδωσε το "παρών" στην αποστολή της τρόικας στην Αθήνα όταν αρκετοί δεν το περίμεναν. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε την ψυχρολουσία από τις αποδοκιμασίες των καθαριστριών του δημοσίου την πρώτη μέρα της επίσκεψης της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών.

Όμως, ο κ. Τόμσεν είναι συνηθισμένος από αυτά και από ακόμη χειρότερα.

Όπως μας είχε αποκαλύψει συνεργάτης του, ο Δανός οικονομολόγος είχε γίνει αντικείμενο παρενόχλησης (harassement) ή καλύτερα επιθετικής συμπεριφοράς από άλλους πολίτες σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Φυσικά, δεν ερμηνεύουν όλοι την κίνηση του κ. Τόμσεν να έλθει στην Αθήνα με τον ίδιο τρόπο.

«Ο άνθρωπος είναι τέρας ελέγχου (control freak)» μας είπε άτομο που μιλά μαζί του. Πάντως, υπάρχει κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, αφού το παραδέχθηκε δημοσίως ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.

Είναι γραφειοκράτης...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v