Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 18 2013

Οι «κατακτητές» τροϊκανοί και η ανταλλαγή στοιχείων

Τα παιδία παίζει;

Υπάρχουν κάποια πράγματα που τα μαθαίνει κανείς και δεν τα πιστεύει. Αυτό συμβαίνει γιατί απλά δεν νοείται σε διαπραγματεύσεις που επηρεάζουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων μιας χώρας να γίνονται τέτοια πράγματα.

Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι η ελληνική πλευρά και εκείνη των δανειστών δεν είχαν ανταλλάξει σημαντικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την εκτίμηση του δημοσιονομικού κενού του 2014 μέχρι και την προηγούμενη άφιξη της τρόικας στην Αθήνα.

Όλοι μίλαγαν για το περίφημο δημοσιονομικό κενό, νούμερα ακούγονταν, αλλά το βασικότερο, δηλαδή η ανταλλαγή σημαντικών στοιχείων, δεν είχε γίνει. 

«Γιατί δεν μας στείλατε εγκαίρως τα στοιχεία που είχαμε ζητήσει;» φέρονται να ανέφεραν άνθρωποι της τρόικας σε κυβερνητικά στελέχη την τελευταία φορά που ήταν στην Αθήνα. Και γιατί να τους τα δώσουμε εμείς πρώτοι και να μην μας στείλουν εκείνοι (τρόικα) πρώτοι τα δικά τους, ήταν η απάντηση κυβερνητικού στελέχους (όχι του κ. Στουρνάρα), που αποκαλεί τους τροϊκανούς «κατακτητές».

Τελικά, η τρόικα έλαβε τα υπολειπόμενα στοιχεία κάπου μία με δύο μέρες αφότου πρωτοπάτησε το πόδι της στην Αθήνα την τελευταία φορά.

Κάτι τέτοια δείχνουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να επεξεργασθούν οι δύο πλευρές τα στοιχεία αλλήλων και να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για την απόσταση που τις χωρίζει.

Τουλάχιστον αυτήν τη φορά δεν θα παιχτεί το παιγνίδι της κολοκυθιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v