Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2014

H Ντόρα για το πόστο της Κάθριν Αστον στην ΕΕ;

«Λαβράκι» ίσως βγάλει η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη στο πατρικό σπίτι του πρώτου στην οδό Μουρούζη.

Οι δύο πλευρές ουσιαστικά δεν έδωσαν «στίγμα» για το ακριβές περιεχόμενο της συνάντησης. Σύμφωνα ωστόσο με -ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες από κυβερνητική πηγή, μεταξύ των θεμάτων της συνάντησης ήταν και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της κας Μπακογιάννη για την θέση της Καθριν Αστον, της βρετανίδας πολιτικού και εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας από το 2009, όταν τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας, η θητεία της οποίας λήγει.

Εξυπακούεται ότι η κ. Μπακογιάννη θα έπρεπε να έχει την στήριξη της ελληνικής πλευράς σε μια τέτοια προσπάθεια και είναι λογικό να την παρείχε ο πρωθυπουργός, ενώ ακούγεται ότι θα υπήρχε στήριξη και από την πλευρά της Γερμανίας, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Φυσικά, η υποψηφιότητα της ελληνίδας πολιτικού δεν εγγυάται την επιλογή της για την θέση αφού θα υπάρξουν πιθανόν υποψηφιότητες κι από άλλες ευρωπαικές χώρες. Όμως, συγκεντρώνει καλές πιθανότητες αν έχει την στήριξη της Γερμανίας.

Και βεβαίως, κάτι τέτοιο θα ήταν επιτυχία για την ίδια και την Ελλάδα.

Τρίτοι, ξένοι παρατηρητές ανέφεραν πάντως, σχολιάζοντας μια πιθανή υποψηφιότητα, ότι θα πρέπει να υπάρχει Plan Β σ’ αυτή την περίπτωση γιατί η μάχη θα είναι δύσκολη και η κ. Μπακογιάννη ίσως δεν εκλεγεί.

Οι ίδιοι θεωρούσαν πιθανό να της δοθεί το χρίσμα για την Κομισιόν από την Ελλάδα σε μια τέτοια περίπτωση.

Μεταφέρουμε τις ανωτέρω πληροφορίες με κάθε επιφύλαξη κι επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουν διασταυρωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v