Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 28 2014

Στη μπούκα της τρόικας ο Χαρδούβελης!

Ο υπουργός οικονομικών κ. Χαρδούβελης βρίσκεται στο στόχαστρο ορισμένων βουλευτών της ΝΔ, ενώ φέρεται επίσης να μην έχει την καλύτερη σχέση με ανθρώπους του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με βάση δημοσιεύματα στον Τύπο.

Όμως, φαίνεται ότι απέκτησε άλλον ένα επικριτή. Την τρόικα.

Όπως μαθαίνουμε κάποιοι στην τρόικα δυσαρεστήθηκαν, μαθαίνοντας αυτά που φέρεται να δήλωσε χθες ο υπουργός σε πηγαδάκι με βουλευτές της ΝΔ στη Βουλή.

Ο κ. Χαρδούβελης φέρεται να χαρακτήρισε πιο σκληρό και αδιάλλακτο το ΔΝΤ ενώ αναφερόμενος στη στάση των δανειστών φέρεται να είπε ότι λειτουργούν σαν να μην τους ενδιαφέρει πως είναι και πως θα είναι το πολιτικό σύστημα στη χώρα.

Η χθεσινή δήλωση ήρθε να προστεθεί σε παλαιότερη του κ. Χαρδούβελη για το δημοσιονομικό κενό του 2015 που οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν ξεχάσει. Ο υπουργός είχε δηλώσει ότι η τρόικα κάνει λάθος στον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της επόμενης χρονιάς.

Οι τροϊκανοί υποστηρίζουν ότι ο υπουργός δεν έπρεπε να προβεί σε τέτοια επικριτική δήλωση από την στιγμή που είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς την επίδοση του προϋπολογισμού του 2015 και επομένως το δημοσιονομικό κενό.

Σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το σκεπτικό τους, η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό στους εκπροσώπους εκείνων που δάνεισαν στη χώρα μεγάλα ποσά για να μην χρεοκοπήσει, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα δεν τηρεί την συμφωνία που έχει υπογράψει.

Ασφαλώς, το ανωτέρω σκεπτικό δεν μπορεί να βρει σύμφωνο την ελληνική κυβέρνηση που καταλογίζει άλλα πράγματα στους δανειστές.

Πάντως, ο κ. Χαρδούβελης δεν είναι πολιτικός και δεν σκέφτεται πολιτικά πριν μιλήσει, οπότε δεν αποκλείεται να ακούσουμε κι άλλα σχόλια ιδίως αν οι διαπραγματεύσεις στραβώσουν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v