One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 26 2016

Ο Ρέντσι, η Ελλάδα, οι μετανάστες και η Σουηδία

Την έλλειψη κοινοτικής αλληλεγγύης εν μέσω της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης κατήγγειλε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στη RAI.

Kαμία έκπληξη, από τη στιγμή που η Ιταλία αντιμετωπίζει κύμα προσφυγικών ροών και ο ίδιος έχει ένα κρίσιμο δημοψήφισμα μπροστά του.

Ο κ. Ρέντσι πήγε ένα βήμα παρακάτω, απειλώντας με άσκηση βέτο στην εκταμίευση κονδυλίων της ΕΕ προς χώρες που δεν θέλουν να βοηθήσουν την Ιταλία και την Ελλάδα.

Παράπονα έχει φυσικά και η Ελλάδα, που δεν έχει λάβει τη βοήθεια σε προσωπικό, π.χ. διερμηνείς, που προσδοκούσε για τα hot spots από την ΕΕ. Επιπλέον, λίγα πράγματα έχουν γίνει στο μέτωπο της μετεγκατάστασης κάπου 60.000 ατόμων από την Ελλάδα σε άλλες χώρες, την ίδια στιγμή που πάνω από 100 άτομα εισέρχονται σε καθημερινή βάση στη χώρα μας.

Όμως, υπάρχει μια χώρα που προτίθεται να τιμήσει τη συμφωνία.

Πρόκειται για τη Σουηδία. Όπως μας ανέφερε η Σουηδέζα πρέσβης πριν από λίγο καιρό, η χώρα της θα δεχτεί 2.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα την επόμενη χρονιά.

Θυμίζουμε ότι η Σουηδία φιλοξενεί 164.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης των φακέλων ασύλου που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, προκύπτει πως το 30% και ίσως παραπάνω από αυτούς δεν το δικαιούται. Επομένως, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Εκτός από κάποια κίνητρα, π.χ. χρηματικά, θα υπάρχουν επίσης αντικίνητρα παραμονής όπως η μη λήψη κοινωνικών παροχών για όσους δεν δικαιούνται άσυλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v