Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 17 2018

Το ντιλ που έκανε τη διαφορά στον ΔΕΣΦΑ;

Ανοιξαν χθες οι βελτιωμένες προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ, που ανέδειξαν την κοινοπραξία της Snam ως νικήτρια.

Ως γνωστόν, δύο κοινοπραξίες διεκδίκησαν τον ΔΕΣΦΑ, έχοντας υποβάλει βελτιωμένες οικονομικές προσφορές. Ομως, αυτή που επικράτησε ήταν αυτή που αποτελείται από τις εταιρείες που απαρτίζουν την κοινοπραξία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), που συμφώνησε να δώσει την ανάληψη των εργασιών συντήρησης του αγωγού ΤΑΡ επί ελληνικού εδάφους στον ΔΕΣΦΑ, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Η συμφωνία αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα του ΔΕΣΦΑ και επομένως την αξία της επιχείρησης. Αν η συμφωνία ήταν γνωστή νωρίτερα, οι δύο υποψήφιοι επενδυτές θα μπορούσαν να υποβάλουν προσφορές λαμβάνοντάς την υπόψη τους. Ομως, αυτό δεν έγινε και προφανώς το κοινοπρακτικό σχήμα που είχε καλύτερη εικόνα για την επίπτωση της συμφωνίας στην αξία του ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να την έλαβε υπόψη στην προσφορά που υπέβαλε.

Φυσικά, το συμφέρον της ελληνικής πλευράς θα ήταν να είχε κλείσει νωρίτερα η συμφωνία για τη συντήρηση του ΔΕΣΦΑ, ώστε να «κονταροχτυπηθούν» οι δύο υποψήφιοι επενδυτές και να επιτύχει καλύτερο τίμημα. Ομως, μάλλον δεν θα μπορούσε να το επιβάλει στην κοινοπραξία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v