Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 19 2018

Η ΕΚ και οι πρωτοβουλίες για την Εταιρική Διακυβέρνηση

Ερωτηματολόγιο για την εταιρική διακυβέρνηση απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις εισηγμένες εταιρείες, που έχουν μέχρι τις 8 Οκτωβρίου για να το αποστείλουν πίσω ολοκληρωμένο.

«H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες τροποποίησης των διατάξεων του Ν.3016/2002 για την Εταιρική Διακυβέρνηση των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών. Η επικαιροποίηση της εν λόγω νομοθεσίας έχει κριθεί αναγκαία, αφενός μεν, λόγω του ικανού διαστήματος που έχει παρέλθει από την πρώτη εφαρμογή του Νόμου και των σχετικών αλλαγών στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, αφετέρου δε, λόγω της διαφαινόμενης ανάγκης βελτίωσης της εναρμόνισης των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών στα διεθνή πρότυπα διακυβέρνησης», τονίζει στην επιστολή που υπογράφει ο Ξενοφών Αυλωνίτης, αντιπρόεδρος Β' της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αναμφισβήτητα, είναι μια σωστή κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Όμως, το ζητούμενο δεν είναι να ακολουθούν οι εισηγμένες εταιρείες το γράμμα του νόμου αλλά η ουσία.

Παραδείγματος χάριν, ανεξάρτητο μπορεί να είναι κάποιο μέλος του ΔΣ, όμως το ζητούμενο είναι να έχει τις γνώσεις και την εμπειρία ώστε να προσφέρει στην εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v