Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 20 2018

Ο Η. Αθανασίου στο τιμόνι των ΕΛΤΑ - Ο γρίφος με τη ΔΕΗ

Ο Ηλίας Αθανασίου, πρώην διευθύνων σύμβουλος στο Invest in Greece και παλαιότερα στέλεχος της Ιντραλότ, ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής στα ΕΛΤΑ.

Εκτός των άλλων, ο κ. Αθανασίου καλείται να βρεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τα 27 εκατ. ευρώ που χρωστούν τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι τα ΕΛΤΑ παρακρατούσαν τα λεφτά που κατέβαλλαν οι καταναλωτές της ΔEH, όταν εξοφλούσαν τους λογαριασμούς τους μέσω των καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Προφανώς θα πρέπει να έλθει σε συνεννόηση με τη ΔEH για κάποιο διακανονισμό, όμως τα ΕΛΤΑ δεν φαίνεται πως έχουν τη δυνατότητα σ' αυτό το σημείο να καταβάλουν κάποιο ποσό, καθώς εμφανίζονται να έχουν λειτουργικές ζημίες.

Ισως ο κρατικός προϋπολογισμός θα μπορούσε να δώσει τη λύση καθώς το κράτος εμφανίζεται να χρωστά στα ΕΛΤΑ κάπου 200 εκατ. ευρώ.

Ομως, κι εδώ τα πράγματα δεν είναι απλά. Φαίνεται πως πολλοί, π.χ. πολιτικοί και άλλοι, χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ στο παρελθόν και έστελναν τον λογαριασμό στο υπουργείο Οικονομικών, που δεν είχε δώσει σχετική εξουσιοδότηση και είχε άγνοια.

Το θέμα περιπλέκεται περισσότερο, γιατί μπορεί να εμπλακεί η Κομισιόν για παράνομη κρατική ενίσχυση, αν όλα δεν γίνουν με το γράμμα του νόμου.

Πάντως, 27 εκατ. ευρώ από τα κάπου 200 εκατ. θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν, εκτιμούμε, και να επιλυθεί το θέμα με τη ΔEH.

Όμως, η αντιστροφή του αρνητικού λειτουργικού αποτελέσματος των ΕΛΤΑ θα είναι ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση για τον κ. Αθανασίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v