Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 18 2019

Οι φτωχοί συγγενείς των τουριστικών εισπράξεων  

H φετινή τουριστική σεζόν αναμένεται να κινηθεί χαμηλότερα από την περσινή-ρεκόρ. Όλα δείχνουν ότι η πτώση θα είναι μονοψήφια νούμερα σε αφίξεις και άμεσες εισπράξεις, αν και θα πρέπει να περιμένουμε.

Πάντως, οι σχεδόν 1 εκατομμύριο λιγότερες κρατήσεις θέσεων για την Ελλάδα που προγραμματίζουν οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορεί να αγνοηθούν.

Πέρυσι, οι τουρίστες ξεπέρασαν τα 33 εκατομμύρια και τα έσοδα τα 18,5 δισ. ευρώ.

Η επιμήκυνση της τουριστικής  περιόδου είναι ένας από τους στόχους που έχουν βάλει κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς κατά καιρούς. Όμως, υπάρχει κάτι ακόμη που συχνά λησμονούμε και μας το υπενθύμισε πρόσφατα ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).

Πρόκειται για τη γεωγραφική πλευρά του ελληνικού τουρισμού. Καλές και άγιες οι εισπράξεις από τον τουρισμό, αλλά το 85% πηγαίνει μόνο στις  5 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Εκτός λοιπόν από την επιμήκυνση της σεζόν, θα πρέπει επίσης να γίνει προσπάθεια να μπουν κι άλλες περιφέρειες στο παιχνίδι, ώστε να μεγαλώσει η πίτα και να επωφεληθούν περιοχές που έχουν μείνει στην απέξω. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v