Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 17 2019

Το μεγάλο ερώτημα για το «ιταλικό» σχέδιο των κόκκινων δανείων

Η DG Comp έστειλε την απάντησή της στο σχέδιο «α λα ιταλικά» που είχε υποβάλει η ελληνική πλευρά, όπως αναφέρει η Αναστασία Παπαϊωάννου στο σχετικό ρεπορτάζ στο Euro2day.gr.

Οπως συνηθίζεται σ' αυτή τη διαδικασία, η απάντηση περιλαμβάνει διευκρινιστικές ερωτήσεις στις οποίες η ελληνική πλευρά θα πρέπει να απαντήσει πειστικά και γρήγορα, αν θέλει η DG Comp να δώσει το πράσινο φως τις επόμενες εβδομάδες κι αφού ίσως προηγηθεί τηλεδιάσκεψη.

Οντως, το χρονοδιάγραμμα που ήθελε την DG Comp να δίνει την έγκριση στο συστημικό σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τα «κόκκινα» δάνεια μέχρι τέλος του μήνα με αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει κυβερνητικοί παράγοντες, μοιάζει αισιόδοξο.

Ομως, το «κλειδί» για τον χρόνο υλοποίησης του σχεδίου του ΥΠΟΙΚ-ΤΧΣ κρατούν οι τράπεζες και οι οίκοι αξιολόγησης.

Οι τράπεζες γιατί θα πρέπει να ετοιμάσουν τα χαρτοφυλάκια των δανείων που θα συμμετάσχουν στο σχήμα (APS) και κατόπιν οι οίκοι αξιολόγησης, που θα πρέπει να τα αξιολογήσουν.

Η πιστοληπτική αξιολόγηση των χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών θα πάρει περισσότερο χρόνο από των ιταλικών, εκτιμούν άτομα που είναι σε θέση να ξέρουν.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η διαδικασία «τρέχει», αλλά δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v