Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 10 2019

Περιμένοντας την DG Comp για το «ιταλικό» σχέδιο των «κόκκινων» δανείων

Την απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού (DG Comp) στη νέα πρόταση-σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια που είναι παραλλαγή του «ιταλικού σχεδίου» (APS) περιμένουν στην Αθήνα, για να προχωρήσει η διαδικασία.

Με τη νέα πρόταση φέρονται να συμφωνούν οι 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες. Σε αυτή, η τιμή της κρατικής εγγύησης διαμορφώνεται κοντά στις 260-270 μονάδες βάσης κατά μέσο όρο.   

Ο SSM δεν εμπλέκεται στη διαδικασία σ’ αυτή τη φάση, καθώς είναι στη δικαιοδοσία της DG Comp να αποφασίσει για θέματα κρατικής βοήθειας, όπως η εγγύηση του κράτους και η τιμή της.  

Κυβερνητικά στελέχη φέρονται να έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από κοινοτικούς ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Όμως, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ημερομηνία, επειδή μεσολαβεί το Πάσχα των Καθολικών και των Ορθοδόξων όπως αναφέραμε πρόσφατα.

H συνήθης διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις θέλει την DG Comp να επανέρχεται με ερωτήσεις επί του σχεδίου, στις οποίες απαντά η ελληνική πλευρά και ακολουθεί συνήθως τηλεδιάσκεψη.

Θα εγκρίνει τελικά τη νέα πρόταση της Αθήνας η DG Comp; Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη ότι αυτή τη φορά η πρόταση θα εγκριθεί, με κάποιες ίσως μικρές αλλαγές.  

Αν ήταν να ποντάρουμε σ’ αυτό το ενδεχόμενο, μάλλον θα το κάναμε με κάποια επιφύλαξη για τον χρόνο λόγω Πάσχα.

Σημειώνεται πως η πρώτη πρόταση δεν έγινε δεκτή από την DG Comp, αλλά αυτό δεν πρέπει να εξέπληξε ούτε την κυβέρνηση ούτε τις τράπεζες στην Αθήνα.

Το περίμεναν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v