Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2019

Global Capital: Βραβείο στον ΟΔΔΗΧ για την καλύτερη έκδοση ευρωομολόγου το 2019

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) πήρε το βραβείο για την καλύτερη έκδοση ευρωομολόγου το 2019 από την Global Capital, με τον αντίστοιχο ιταλικό φορέα να λαμβάνει το κορυφαίο βραβείο για το καλύτερο ομόλογο ευρωδολαρίου.

Ο ΟΔΔΗΧ έλαβε το βραβείο για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου του περασμένου Μαρτίου, που προσέλκυσε προσφορές άνω των 11,8 δισ. ευρώ, με το περιοδικό να σημειώνει πως ήταν η πρώτη έκδοση τέτοιας λήξης της χώρας από το 2010. Η έκδοση απέδειξε ότι η Ελλάδα είναι ένα κανονικός δανειστής πλέον στην αγορά, αναφέρει σχετικά. 

Υπενθυμίζεται πως η χώρα «σήκωσε» 4 δισ. ευρώ συνολικά από την αρχική έκδοση του 10ετούς ομολόγου και το εκ νέου άνοιγμα της έκδοσης αργότερα.

Η πετυχημένη 10ετής έκδοση του ομολόγου καθώς και οι άλλες που προηγήθηκαν ή ακολούθησαν πιστώνονται εν μέρει στον ΟΔΔΗΧ, χωρίς να παραβλέπεται ο ρόλος που έπαιξαν το σταθερό εγχώριο πολιτικό περιβάλλον, οι βελτιωμένες οικονομικές επιδόσεις της χώρας, το μεγάλο «μαξιλάρι» ρευστότητας και το τοπίο των χαμηλών έως αρνητικών επιτοκίων διεθνώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v