Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 31 2020

Στα χνάρια του… Γερούν Ντάισελμπλουμ

Πριν λίγες μέρες, έγινε γνωστό πως ο Ολλανδός επικεφαλής του Euroworking Group (EwG) Χανς Φάιλμπριφ υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του.

Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό στην Ελλάδα είναι πως ο κ. Φάιλμπριφ παραιτήθηκε για να πάει να αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού Οικονομικών στη χώρα του, με ευθύνη τα θέματα φορολογίας.

Κατά κάποιο τρόπο, ο κ. Φάιλμπριφ ακολουθεί τα χνάρια του κ. Ντάισελμπλουμ, με τη διαφορά ότι ο τελευταίος ήταν υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup.

Προφανώς, δεν θα μπορούσε να διατηρεί τη θέση υφυπουργού Οικονομικών και του επικεφαλής του EwG, γιατί η τελευταία είναι πολύ πιο απαιτητική από πλευράς χρόνου και εργασίας καθώς προετοιμάζει τα θέματα που εν συνεχεία πάνε στο Eurogroup.

Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται ικανοποιημένη από τη συνεργασία της με τον Ολλανδό και προσβλέπει το ίδιο να συνεχισθεί με τον αντικαταστάτη του. Ποιος θα είναι;

Δεν γνωρίζουμε. Όμως, ακούγεται το όνομα του εκπροσώπου της Φινλανδίας ως υποψηφίου, χωρίς να αποκλείεται να μπουν κι άλλοι στην κούρσα το επόμενο διάστημα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v