Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 11 2020

Η ψηφιακή οικονομία χρειάζεται μια «σκληρή» ΕΕΤΤ

Όλοι οι ρυθμιστές των τηλεπικοινωνιακών αγορών δεν είναι ίδιοι. Άλλοι είναι «soft» (μαλακοί) και άλλοι «σκληροί».

Στην Ελλάδα έχουμε αποδείξεις σε ποια από τις δύο κατηγορίες υπάγεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Όμως, δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια του χρόνου. Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας. Κι αυτό μεταφράζεται σε πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων και αρκετά χαμηλότερες τιμές από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η μελέτη της φινλανδικής συμβουλευτικής εταιρείας Rewheel για λογαριασμό της Επιτροπής Ανταγωνισμού συμπέρανε πως η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών είναι η λιγότερο ανταγωνιστική στην ΕΕ και στον ΟΟΣΑ.

Οποιοσδήποτε έχει εικόνα τι είδους πακέτα υπηρεσιών δεδομένων, sms και φωνής μπορεί να αγοράσει με 10-20 ευρώ π.χ. στην Ιταλία, στη Γαλλία, στη Σουηδία κ.λπ. και τι στην Ελλάδα, δεν έχει καμία αμφιβολία για την ορθότητα των διαπιστώσεων.

Όμως, ο ρυθμιστής, η ΕΕΤΤ, εμφανίσθηκε να έχει άλλη άποψη. Ίσως γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, υπερασπιζόμενη τα πεπραγμένα της. Ισως λοιπόν ήρθε η ώρα να αποκτήσει η χώρα ένα «σκληρό ρυθμιστή» για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v