Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 24 2021

Εσοδα 50-100 εκατ. ευρώ για τις ομάδες από τα τυχερά παιγνίδια

Εως 100 εκατ. ευρώ κατά μέγιστο θα μπορούσαν να μοιραστούν οι επαγγελματικές και οι ερασιτεχνικές ομάδες από τα επιπλέον έσοδα που θα φέρει ο τρόπος φορολόγησης των κερδών από τα τυχερά παιγνίδια, εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα χρήματα προέρχονται από τον διαφορετικό τρόπο φορολόγησης των κερδών από τυχερά παιγνίδια που έφερε το ΥΠΟΙΚ πριν λίγους μήνες και θα πρέπει να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη των φυτωρίων, τη συντήρηση και ενίσχυση των εγκαταστάσεων κ.λπ., απελευθερώνοντας χρήματα των ομάδων για άλλους σκοπούς.

Προηγουμένως, φορολογούνταν τα κέρδη ανά στήλη και όχι ανά δελτίο, με αποτέλεσμα να προκύπτει σημαντικά χαμηλότερος φόρος συνολικά για το Δημόσιο, π.χ. κάποιος έπαιζε συνδυαστικά. Τώρα πλέον, τα κέρδη φορολογούνται ανά δελτίο και το 60% των επιπλέον εσόδων πάνε στις ομάδες. Το 40% του επιπλέον οφέλους μένει στο κράτος.

Φυσικά, ζημιωμένες βγαίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες και οι παίκτες. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών τυχερών παιγνιδιών είναι ξένες, με έδρες σε χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές/φορολογικούς παραδείσους.

Ο τρόπος κατανομής ανά λίγκα στα διάφορα αθλήματα έχει αποφασισθεί από το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v