Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2021

Τέλος εποχής με νέα αρχή για τον ΟΔΔΗΧ

Μέχρι τέλος Ιουνίου εκτιμάται πως θα περάσει ο νόμος που θα αναμορφώνει τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κατά τα πρότυπα άλλων οργανισμών του εξωτερικού.

Δεν θα είναι ανεξάρτητος οργανισμός αλλά θα είναι πιο αυτόνομος με νέα οργανωτική δομή, που θα περιλαμβάνει front office, back office, ανάλυση, επενδυτικές σχέσεις κ.λπ. 

Γι’ αυτό τον λόγο ο ΟΔΔΗΧ συνεργάσθηκε με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που με τη σειρά του πιο παλιά είχε πάρει τα φώτα των Οργανισμών άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΔΔΗΧ είχε ιδρυθεί όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Αλέκος Παπαδόπουλος επί ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, στα πρώτα βήματά του, έχοντας επικεφαλής τον Χριστόφορο Σαρδελή -άρτι αφιχθέντα από τη Σουηδία-, ο ΟΔΔΗΧ είχε βρει απέναντί του τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους του υπουργείου Οικονομικών. 

Στη συγχώνευση του 2013, η Διεύθυνση Δημοσίου Χρέους μεταφέρθηκε στον ΟΔΔΗΧ. Και φυσικά είναι ολίγον οξύμωρο να έχει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους μια Διεύθυνση με το ίδιο όνομα.

Όλα αυτά θα αλλάξουν με το νέο νόμο. Απομένει να δούμε με πόσα επιπλέον άτομα θα βρεθεί ο ΟΔΔΗΧ, όταν η σκόνη καθίσει.  

Νέα εποχή για τον ΟΔΔΗΧ, που βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και την περίοδο 2017-18 της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με τη σύμφωνη γνώμη του Eurogroup.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v