Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2022

«Καίνε» τα αεροπορικά εισιτήρια, λείπει προσωπικό στις αερομεταφορές

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι τουριστικοί προορισμοί σε διάφορα μέρη του κόσμου περιμένουν πολύ κόσμο αυτό το καλοκαίρι, καθώς η άρση των περιορισμών και η επιθυμία να πάνε διακοπές υπερνικά τις ανησυχίες να νοσήσουν με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση προβλέπει ότι τα έσοδα θα ανέλθουν στο 80% του ρεκόρ όλων των εποχών που είχε σημειωθεί το 2019. Ομως, μερικοί κυβερνητικοί παράγοντες και άλλοι στην αγορά δεν αποκλείουν να ξεπερασθεί το νούμερο μέχρι τα τέλη του 2022, αν δεν συμβεί κάτι απροσδόκητο. Και αυτό παρά την απουσία των Ρώσων και των Ουκρανών τουριστών.

Ομως, πολλές αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων εντός της χώρας και σε διεθνείς πτήσεις. Η Ελλάδα ποντάρει στους Αμερικανούς που δαπανούν κατά κεφαλή περισσότερα χρήματα από τους Ευρωπαίους.

Δυσάρεστες εκπλήξεις περιμένουν επίσης τους ταξιδιώτες καθώς οι τιμές έχουν ανέβει πολύ λόγω καυσίμων. Μια εσωτερική πτήση μετ' επιστροφής στις ΗΠΑ κοστίζει 400 δολάρια κατά μέσο όρο, δηλ. 24% πιο πάνω από το 2019 και 45% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το Associated Press.

Δεν είναι μόνο εκεί. Μια (απευθείας) πτήση αλέ-ρετούρ Παρίσι-Αθήνα κοστίζει 600 ευρώ έναντι 400 ευρώ περίπου πέρυσι τον Ιούλιο.

Παρά τα ακριβά εισιτήρια, η επιθυμία του κόσμου για διακοπές παραμένει, πάντως, ισχυρή, προοιωνίζοντας μια πολύ καλή τουριστική σεζόν παρά τα γνωστά προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού σε καταλύματα στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v