Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 9 2022

Πού βλέπουν τα έσοδα από τον τουρισμό τώρα στην κυβέρνηση

Η επίσημη κυβερνητική θέση θέλει τα έσοδα από τον τουρισμό να διαμορφώνονται στο 80% των εσόδων του 2019, δηλαδή της χρονιάς-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, όπως άλλωστε προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2022. Η αναθεωρημένη κυβερνητική εκτίμηση για χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης 3,1% έναντι 4,5% προηγουμένως ενσωματώνει την ίδια πρόβλεψη για τον τουρισμό.

Σημειώνεται ότι το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου, τα έσοδα διαμορφώθηκαν κοντά στο 70% του επιπέδου του 2019 και του Μαΐου στο 90%. Επιπλέον, τα στοιχεία από τις κρατήσεις αεροπορικών θέσεων είναι αρκετά ενθαρρυντικά μέχρι στιγμής.

Αυτό έχει οδηγήσει κυβερνητικά στελέχη στην εκτίμηση ότι τα έσοδα από την αποκαλούμενη «βαριά βιομηχανία» της χώρας θα ανέλθουν τελικά στο 85% με 90% των εσόδων του 2019.

Κάτι τέτοιο οδηγεί σε υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, αν οι υπόλοιπες συνιστώσες του ΑΕΠ παραμείνουν αμετάβλητες και χωρίς να ληφθεί υπόψη η εξαιρετική επίδοση 7% του 1ου τριμήνου του 2022.

Όμως, δεν θα περιμέναμε να ενσωματωθεί η νέα, ανεπίσημη εκτίμηση για τα τουριστικά έσοδα στην πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μέσα στο καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v