Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 15 2023

Ζητάνε ρύθμιση για να βγάλουν εντάλματα πληρωμών στο Δημόσιο

Η χώρα έχει να επιδείξει αρκετές θετικές ειδήσεις στα οικονομικά το τελευταίο διάστημα, όμως δεν απουσιάζουν και κάποιες  δυσάρεστες. Μία από τις δυσάρεστες ήταν η αναπάντεχη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες πιστωτές του. Τα φέσια σκαρφάλωσαν σε 2,3 δισ. ευρώ, πλησιάζοντας τα επίπεδα στο τέλος του 2017.

Από το ανωτέρω ποσό ξεχωρίζουν τα χρέη των νοσοκομείων καθώς έφτασαν το 1,2 δισ. ευρώ. Ένα μέρος είναι τα ποσά για clawback και rebate που δεν έχουν συμψηφισθεί με άλλες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο.

Από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους ισχυρίζονται ότι τα ποσά έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά οι υπεύθυνοι καθυστερούν ή αρνούνται να βγάλουν εντάλματα πληρωμής, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Όπως μαθαίνουμε, οι αρμόδιοι ζητούν να ψηφισθεί νομοθετική ρύθμιση που θα τους καλύπτει, γιατί υπάρχουν απευθείας αναθέσεις και δεν θέλουν αργότερα να βρουν τον μπελά τους.

Φταίνε οι αρμόδιοι στα λογιστήρια ή εκείνοι που έκαναν τις απευθείας αναθέσεις;  Ο καθένας αποφασίζει ποιος φταίει. Στο μεταξύ τα φέσια του κράτους εμφανίζονται πολύ αυξημένα.

Πρόβλεψη; Μετά τις εκλογές, θα έχουμε νομοθετική ρύθμιση για να καλυφθούν οι υπογράφοντες, κατά τη γνωστή πρακτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v